ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΔΙΕΘΝΗ

Γάτα «βαποράκι» ναρκωτικών απέδρασε από φυλακή της Σρι Λάνκα

Η αποστολή της ήταν να περνά λαθραία ναρκωτικά και κάρτες κινητής τηλεφωνίας SIM σε κρατούμενους. Ωστόσο, ύστερα από πολλά επιτυχημένα δρομολόγια, ο πραγματικός ρόλος της, φαινομενικά αθώας, γατούλας έγινε αντιληπτός από τους δεσμοφύλακες. Οπότε, συνελήφθη και η ίδια. Η γάτα «βαποράκι» εκρατείτο στο σωφρονιστικό κατάστημα υψίστης ασφαλείας Γουελικάντα της Σρι Λάνκα έως πριν από μερικά 24ωρα. Έως τη στιγμή, δηλαδή, που η γάτα αξιοποίησε τις φυσικές της δεξιότητες και έγινε καπνός.

Το αγνώστων λοιπών στοιχείων ταυτότητας οικόσιτον αιλουροειδές είχε συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Πάνω της βρέθηκαν δύο γραμμάρια ηρωίνης, ενώ στο κολλάρο της είχαν ενσωματωθεί με περίτεχνο τρόπο δύο κάρτες SIM και μια μικρο-κάρτα μνήμης.

Οι υποψίες της αστυνομίας γύρω από τη γάτα και τις διασυνδέσεις της με τον υπόκοσμο εστιάζονται σε μέλη του ναρκο-καρτέλ, το οποίο έχει παράδοση στη χρήση ασυνήθιστων ειδών της τοπικής πανίδας για «βαποράκια». Πριν από τη γάτα-φυγά, είχε προσληφθεί για παρόμοια καθήκοντα ένας αετός. Γενικότερα, εικάζεται ότι τα ζώα μετέφεραν ναρκωτικά και άλλα χρειώδη στους φυλακισμένους κακοποιούς κατ’ εντολήν ενός από τα μεγάλα αφεντικά του οργανωμένου εγκλήματος στη Σρι Λάνκα, του -νεκρού πλέον- Ανγκόντα Λόκα.

Η απόδραση της γάτας από τη φυλακή Γουελικάντα δεν ήταν προσχεδιασμένη. Το μικρό ζώο ξέφυγε από τους φρουρούς τη στιγμή που εκείνοι της πήγαιναν το μεσημεριανό της γεύμα. Είχε εντοπίσει μια τρύπα στην περίφραξη και, με τη χαρακτηριστική ευλυγισία του είδους της, η γάτα ξέφυγε από τους διώκτες της. Εκ μέρους των αρχών της Σρι Λάνκα ανακοινώθηκε ότι το ζωντανό δεν έχει επικηρυχθεί και δεν καταζητείται.

 

Απάντηση