Η 25χρονη ιστορία του Ράδιο Αλεξάνδρεια και του A.VE.NA FM

Το 1989 ήταν ένα έτος που έμελλε να αποτελέσει απαρχή της ελεύθερης ραδιοφωνίας στη χώρα μας. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ήταν η ίδρυση του  ΡΑΔΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ που εξέπεμπε στους 97,7 των FM ύστερα από πρωτοβουλία μιας φιλικής παρέας από την Αλεξάνδρεια, τα μέλη της οποίας οραματίσθηκαν την λειτουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού στην πόλη.

Με απόφαση του τότε υπουργού προεδρίας, δόθηκε η άδεια να λειτουργήσει το ΡΑΔΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ στη συχνότητα των 97,7 των FM.

αρχείο λήψης

Το 1997 την συνέχιση αυτής της προσπάθειας ανέλαβε ο σημερινός ιδιοκτήτης  του ΡΑΔΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (Νέο AVENA), Τάσος Καμπάνης ο οποίος ασχολήθηκε χρόνια πριν ως ερασιτέχνης. Ο Τάσος Καμπάνης  θέλησε με τη δραστηριότητα αυτή να ικανοποιήσει τον εσωτερικό του κόσμο, διότι το είδε ως χόμπι, αλλά ταυτόχρονα του δινόταν η δυνατότητα να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά. Η προσπάθειά του πλαισιώθηκε και από τη βοήθεια φίλων που έγιναν με την πάροδο του χρόνου συνεργάτες.

Τον Απρίλιο του 2014 το ΡΑΔΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ μετονομάσθηκε σε A.VE.NA. ονομασία που συνθέτουν τα αρχικά γράμματα των τριών πόλεων της Ημαθίας, δηλαδή Αλεξάνδρεια, Βέροια, Νάουσα.

AVENA

Ήδη λειτουργεί στούντιο καθημερινά στη Βέροια στην Αλεξάνδρεια αλλά και εκ περιτροπής στην Νάουσα.

Στόχος όλων ήταν και εξακολουθεί να είναι η ενημέρωση και η ψυχαγωγία των ακροατών της ευρύτερης περιοχής του νομού αλλά και ολόκληρης της κεντρικής Μακεδονίας.

Απάντηση