ΔΙΕΘΝΗΣΥΝΤΑΓΕΣ

To τυρί που εφευρέθηκε για τα φετινά Χριστούγεννα

H “Τhe Great British Cheese Company”, παράγει εκλεκτά, ιδιαίτερα τυριά, που βασίζονται σε κλασικά τυριά όπως το cheddar, αλλά έχουν «παιχνιδιάρικη» διάθεση, με χαριτωμένα ονόματα, χρωματιστό κέρινο περίβλημα και ιδιαίτερες γεύσεις, συχνά επηρεασμένες από το οινοπνευματώδες ποτό που περιέχουν.

Φέτος πρωτοτύπησε, ακολουθώντας το μεγάλο trend που παρατηρείται διεθνώς με το Prosecco: έφτιαξε ένα νέο, γιορτινό τυρί, το Wensleydale with Raspberry & Prosecco, ένα κεφαλάκι 200γρ. με φούξια κέρινο περίβλημα, ροζ σάρκα και τη γλύκα των βατόμουρων συνδυασμένη με το οινόπνευμα του Prosecco και την κρέμα του Wensleydale.

To Wensleydale, ένα από τα κλασικά, παραδοσιακά τυριά της Βρετανίας με καταγωγή από το Wensleydale στο βορρά της κομητείας του Yorkshire, σήμερα παράγεται στα περισσότερα μεγάλα τυροκομεία της επικράτειας. Είναι ημίσκληρο στην υφή, αλλά και εύτριπτο, ενώ η γεύση του αποπνέει τη φρεσκάδα του γάλακτος. Ο συνδυασμός του, στην περίπτωση του νέου τυριού, με το Prosecco και τα βατόμουρα, οδήγησαν σε μια γλυκόξινη γεύση, όπου η οξύτητα των φρούτων και του οινοπνεύματος, μετριάζει τη «γαλατίλα» του πλούσιου τυριού. Προσθέστε στη γεύση και την ιδιαίτερη εμφάνισή του, συνυπολογίστε και τον γενικότερο ενθουσιασμό για κάθε τι…Prosecco και θα καταλάβετε γιατί το ροζ τυρί εξαντλήθηκε πολύ πριν φτάσουν τα Χριστούγεννα!

Αν όμως θέλετε να δείτε τα υπόλοιπα, ειδικά και ενδιαφέροντα, χρωματιστά κεφαλάκια της the Great British Cheese Company, κάποια από αυτά με ουίσκι, κόκκινο κρασί ή μπίρα, κάποια άλλα αρωματισμένα με μπαχαρικά και βότανα και κάποια άλλα απλά βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές, μπορείτε να επισκεφτείτε το www.gbcheese.co.uk

 

Απάντηση