ΗΜΑΘΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΛΤΑ-VIVARTIA : Ο αγώνας των εργαζομένων να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο. Η εργοδοσία επιμένει για εθελούσιες απολύσεις.(βίντεο)

ΔΕΛΤΑ-VIVARTIA : Ο αγώνας των εργαζομένων να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο. Η εργοδοσία επιμένει για εθελούσιες απολύσεις.

Αγανάκτηση, οργή, αγωνία.. Τρεις λέξεις που έχουν “στοιχειώσει” τους υπαλλήλους του εργοστασίου ΔΕΛΤΑ-VIVARTIA τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε κυνικά στους εργαζόμενους την παύση της λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας.

Η εταιρία αναφέρει ότι οι εγκαταστάσεις χρήζουν κτιριακό και μηχανολογικό εκσυγχρονισμό και γι’ αυτό το λόγο αναστέλλει τη λειτουργία του εργοστασίου. Το σωματείο των εργαζομένων και ο πρόεδρος του σωματείου κ. Τσοπουρίδης Θεόδωρος, δεν θέτουν ζήτημα εκσυγχρονισμού και τονίζουν ότι η γραμμή παραγωγής λειτουργεί άψογα και χωρίς προβλήματα.

Το Δ.Σ του σωματείου των εργαζομένων κατέθεσε προτάσεις για την αποφυγή κλεισίματος του εργοστασίου, αλλά η διοίκηση τις απέρριψε ασυζητητί, αναφέροντας ότι το κλείσιμο του εργοστασίου είναι οριστικό και αμετάκλητο, πετώντας ουσιαστικά στο δρόμο τους 80 υπαλλήλους και τις οικογένειές τους.

Η εταιρία πρότεινε την απορρόφηση 11 εργαζομένων από τους 80 συνολικά, σε θέσεις εργασίας στις εταιρίες Μπαρμπα-Σταθης, ΣΕΑ Πλατάνου και ΣΕΑ Κορινού. Ο αριθμός των θέσεων είναι επιεικώς γελοίος ως προς το σύνολο των υπαλλήλων που μένουν χωρίς δουλειά. Επίσης μόνο η μια εκ των 11 θέσεων εργασίας αφορά σύμβαση αορίστου χρόνου καθώς οι υπόλοιπες είναι δίμηνες.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης νομού Ημαθίας κ. Μπαντώλας Απόστολος-Αντώνιος και κ. Καραγιάννη Αντωνία, δηλώνοντας την στήριξή τους στους υπαλλήλους της εταιρίας.

Η προκλητική στάση της εταιρίας και η εμμονή της στο να κλείσει το εργοστάσιο ΔΕΛΤΑ στο Πλατύ Ημαθίας γεννά κάποια εύλογα ερωτήματα. Τι κρύβετε πίσω απ’ την αδιαλλαξία της εταιρίας και ποια είναι τα συμφέροντα που εξυπηρετούν; Γιατί δεν δέχτηκαν καμιά από τις προτάσεις του σωματείου των εργαζομένων για τη διάσωση του εργοστασίου και τις απέρριψαν όλες?

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ρεπορτάζ.Έλσα Αξιώτη

.

 

Απάντηση