ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Ποιοι χώροι ψυχαγωγίας μένουν ανοιχτοί και πού μπαίνει προσωρινό λουκέτο από σήμερα

Ποιοι χώροι ψυχαγωγίας μένουν ανοιχτοί και πού μπαίνει προσωρινό λουκέτο από σήμερα

Δείτε αναλυτικά τι αλλάζει στη νυχτερινή διασκέδαση, πού μπορείτε να πάτε και ποιες κρατήσεις πρέπει να ακυρώσετε
Ολική ανατροπή στα σχέδια για την Πρωτοχρονιά προκαλεί η νέα δέσμη έκτακτων μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες μετά την δραματική αύξηση των κρουσμάτων με την ιδιαίτερα μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον. Μια ανάσα πριν την αλλαγή του χρόνου κι ενώ οι κρατήσεις βρίσκονταν σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά, οι χώροι ψυχαγωγίας και τα νυχτερινά κέντρα βρίσκονται ενώπιον νέων δεδομένων και το κοινό καλείται, σε πολλές περιπτώσεις, να ακυρώσει τα εορταστικό πρόγραμμά του. Ας δούμε όμως ποιοι είναι οι χώροι που θα παραμείνουν κλειστοί από σήμερα μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου, ποιοι θα μείνουν ανεπηρέαστοι από τα μέτρα και ποιοι θα λειτουργήσουν με νέα δεδομένα.

Όσοι είχαν σκοπό να περάσουν τις εορταστικές νύχτες τους σε κάποιο νυχτερινό κέντρο ή μουσική σκηνή ακούγοντας τα τραγούδια των αγαπημένων τους καλλιτεχνών, θα πρέπει να το ξεχάσουν, καθώς μπαίνει λουκέτο σε όλους τους χώρους με ζωντανή μουσική που έχουν τραπέζια και προσφέρουν ποτό, από τις μεγάλες πίστες μέχρι τις μικρές συνοικιακές σκηνές. Όλες οι κρατήσεις ακυρώνονται και η νυχτερινή μουσική διασκέδαση παραμένει βουβή μέχρι νεωτέρας.

Από την άλλη πλευρά, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα λειτουργούν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, με εξαίρεση την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, που θα παραταθεί το ωράριό τους μέχρι τις 02.00, αποκλειστικά με καθήμενους και χωρίς μουσική.

Κανονικά, ωστόσο, θα συνεχίσουν να λειτουργούν όλα τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και οι κλειστοί χώροι που φιλοξενούν μουσικές ή χορευτικές παραστάσεις. Για παράδειγμα οι εμφανίσεις της Νατάσας Θεοδωρίδου στο «Παλλάς» θα πραγματοποιηθούν κανονικά μιας και φιλοξενούνται σε θεατρικό χώρο που φιλοξενεί μόνο καθήμενους θεατές. Το ίδιο ισχύει και για το Christmas Theater όπου έχουν προγραμματιστεί γι’ αυτές τις ημέρες η τελευταία κοινή εμφάνιση της Μαρινέλλας με τον Μάριο Φραγκούλη και η συναυλία της Ορχήστρας Μότσαρτ της Βιέννης. Στην κατηγορία των χώρων που δεν επηρεάζονται από έκτακτα μέτρα ανήκουν επίσης το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Δεδομένου ωστόσο ότι η διασπορά του νέου στελέχους του κορωνοϊού γίνεται με ταχύτατους ρυθμούς και έχουν ήδη προσβληθεί αρκετοί καλλλιτέχνες που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες παραστάσεις, καλό θα ήταν να κάνετε ένα τηλέφωνο πριν ξεκινήσετε για την έξοδό σας.

Να σημειώσουμε επίσης πως σε όλους τους χώρους που θα λειτουργούν τις επόμενες ημέρες θα επιτρέπεται η είσοδος μόνον σε όσους διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης από Covid – 19 ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Οι ανήλικοι έως 17 ετών μπορούν να εισέλθουν με την επίδειξη αρνητικού self test.

 

Απάντηση