ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού στο 7μηνο για όσους δεν έχουν κάνει την 3η δόση

Λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού στο 7μηνο για όσους δεν έχουν κάνει την 3η δόση προανήγγειλε ο Πλεύρης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τους άνω των 50 ετών – Στο τραπέζι νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους – Τι θα γίνει με τα σχολεία
Ανακοινώσεις μετά την Πρωτοχρονιά για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, έχει σχεδόν αποφασιστεί, η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού να είναι 7 μήνες και όσοι δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Παράλληλα, o υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 50 ετών. Η υποχρεωτικότητα, όπως είπε, εξετάζεται μόνο σε ηλικιακές κατηγορίες και όχι σε επαγγελματικές.

Για τους ανεμβολίαστους άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχουν πρόσβαση στο μέλλον οι ανεμβολίαστοι ούτε στους εξωτερικούς χώρους και τόνισε ότι αυτό το έχουν ζητήσει ήδη οι ειδικοί.

Για τα σχολεία, είπε ότι θα ανοίξουν και έαν χρειαστούν παρεμβάσεις στα πρωτοκόλλα θα γίνει βάσει των εισηγήσεων των ειδικών.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμα η μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον είναι πολύ μεγάλη και κινείται στις μικρές ηλικίες. Μόλις το 6% των κρουσμάτων αφορά τους άνω των 60 ετών.

Το μεγάλο στοίχημα, τόνισε, είναι η παραλλαγή Όμικρον να μην περάσει από τους νέους στους γονείς και στους παππούδες.

Η δυναμική της παραλλαγής Όμικρον είναι παρά πολύ μεγάλη, ανέφερε ο υπουργός Υγείας επισημαίνοντας πως τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Ωστόσο το ζήτημα είναι το κατά πόσο τα κρούσματα θα γίνουν νοσηλείες.

Γα τα νένα μέτρα, σημείωσε ότι θα ισχύσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. «Δεν μιλάμε για παρατεταμένα μέτρα, αν χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση θα γίνει. Εκτίμησε ωστόσο ότι δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερη παράταση καθώς ο κύκλος της Όμικρον πιθανόν θα είναι σύντομος».

 

Απάντηση