Τα σημάδια ότι ένας έρωτας γεννιέται – Μέρος Β

Όταν η καρδιά σας φτερουγίζει στην αρχή ενός ραντεβού, δεν είναι σαφές αν η καρδιά σας μιλά τη γλώσσα του έρωτα. Κάποια στοιχεία μπορεί να σας οδηγήσουν σε ένα δρόμο συμπεριφορών που να πείτε: «τον ή την αγαπώ πραγματικά». Ας δούμε στη συνέχεια του άρθρου ποια είναι τα σημάδια που θα προδώσουν τον έρωτά σας πρώτα απ’ όλα σε εσάς.

Αντίσταση

«Όχι, δεν είναι δυνατόν, αυτός δεν είναι ο τύπος μου! Και τότε είναι πολύ νωρίς, πολύ αργά, πολύ…», αλάθητο δείγμα ή ουσιαστικά  όλες οι ενδείξεις ότι μια αγάπη γεννιέται: η αντίστασή σας έναντι αυτού ή αυτής. «Όταν έχετε να κάνετε με έναν σύντροφο που δεν πληρεί τα συνειδητά σας κριτήρια, που όμως ταυτόχρονα σας αποσταθεροποιεί υποσυνείδητα, σας κάνει να χάνετε τον έλεγχο. Απόλυτα αποσταθεροποιημένοι, προσπαθείτε με κάθε κόστος, να επιστρέψετε στο σωστό σας δρόμο, λογικεύοντας  τον εαυτό σας. Φοβισμένοι από  την επιθυμία, πολλές  φορές, δεν συνηθίζουμε να  αφήνουμε χώρο ώστε να οδηγηθούμε  στον πειρασμό να δραπετεύσουμε. Αυτό το αίσθημα συνοδεύεται από μια αίσθηση πανικού: είναι καλά όλα αυτά, με μια ισχνή φωνή να ψιθυρίζει μέσα σας, αλλά αν αυτό δεν διαρκέσει;

Όσο περισσότερο προσπαθείτε να προβλέψετε την επιζήμια θλίψη, απομακρύνεστε από την ευτυχία, φοβούμενοι ότι αυτή μια μέρα θα φύγει.

Οι προβλέψιμες στιγμές

Ένα άλλο σημάδι ενός νέου έρωτα είναι ότι έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε τους εαυτούς μας σαν σε  ένα καλύτερο μέλλον, ακόμη και πιο συμβατικό… Πολλοί ακόμα φαντάζονται την πρώτη στιγμή ενός ραντεβού και αμέσως βλέπουν τον εαυτό τους κουλουριασμένους με τον σύντροφό τους μπροστά σε μια τηλεόραση να βλέπουν την αγαπημένη τους σειρά. Για άλλους, αυτές οι προβλέψεις είναι ένας τρόπος να καθησυχαστούν για την μελλοντική τους ανάπτυξη, με το να οπτικοποιούν σαν μια ταινία στο κεφάλι τους, όπου οι άλλοι τους αγαπούν και τους επιθυμούν τόσο πολύ. Τότε, ξεπερνάνε το εμπόδιο της αβεβαιότητας για ένα νέο έρωτα. Είναι ανάγκη, ωστόσο να είστε προσεκτικοί να μην κάνετε βιαστικές προβλέψεις που μπορεί στο κάτω κάτω αυτό που νιώθετε να σημαίνει περισσότερο σεξουαλική επιθυμία, παρά αληθινή αγάπη. Να είστε ενήμεροι, ότι σε πολλά απ’ αυτά τα σενάρια, οι άλλοι δεν έχουν χώρο  και πρέπει να τους δώσουμε, με κάθε κόστος, γιατί το να αγαπά κανείς σημαίνει να είναι έτοιμος να αφήσει χώρο στον άλλον και όχι μόνο στον καναπέ!

Ωραιοποίηση

Τα σημάδια ότι ένας έρωτας γεννιέται-Μέρος ΒΌταν συναντάμε κάποιον που μας αρέσει, έχουμε την τάση να ελαχιστοποιούμε τα εμπόδια και να αυξάνουμε τα συμβατά σημεία. Ας κοιτάξουμε δύο συντρόφους που είναι έτοιμοι να ερωτευτούν: Είναι έκπληκτοι  για τα κοινά τους σημεία.

Και πραγματικά βλέπουν αυτά τα κοινά σημεία, σαν σημάδια σταλμένα από τον ουρανό, γιατί η αγάπη έχει τη δυνατότητα να εξωραΐζει την σχέση, αλλά και να μας κάνει  πιο όμορφους μέσα από μια διαδικασία αυτό-εξιδανίκευσης. Ένα ιερό όφελος που μπορεί να μας τυφλώσει. Να προσέχετε να μην δημιουργήσετε ένα  παραμύθι, σε βάρος της πραγματικότητας. Κάποιες γυναίκες μπορεί να πούν  ότι εάν ο σύντροφός  τους δεν τους έχει πει «σ’ αγαπώ» είναι επειδή δεν σκέφτηκε να το πεί…η τύφλωση έχει όρια.

Πολλοί πιστεύουν ότι είναι ερωτευμένοι με κάποιον, ενώ στην πραγματικότητα, είναι ερωτευμένοι με τη λέξη και με το αίσθημα που ο έρωτας δημιουργεί. Σε αυτή την περίπτωση, ο άλλος είναι εκεί μόνο για να ικανοποιεί μια προσδοκία, μια ανάγκη. Πώς, τότε θα ξέρουμε αν αυτό είναι αγάπη; Πάντα τα αληθινά συναισθήματα είναι εκτός ελέγχου. Αισθανόμαστε σαν να κάνουμε την υπέρβαση, χωρίς καμία νοημοσύνη, δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση ή τους εαυτούς μας; Ας μην αμφιβάλλουμε πια, όταν τα συναισθήματα κυλούν με αυτόν τον τρόπο, τότε είμαστε ερωτευμένοι. Η αγάπη είναι η πιο ενδιαφέρουσα εμπειρία στη ζωή μας. Επομένως, ας αφήσουμε τις αντιστάσεις μας και ας αφεθούμε. Η εκκολαπτόμενη αγάπη σηματοδοτεί το ξεκίνημα της περιπέτειας στη ζωή σας.

Απάντηση