Δώστε τέλος στη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση!

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠΝ) είναι μια κατάσταση κατά την οποία το όξινο υγρό περιεχόμενο του στομάχου παλινδρομεί στον οισοφάγο. Η αιτία της ΓΟΠΝ είναι πολύπλοκη και μπορεί να περιλαμβάνει πολλαπλές αιτίες. Όσον αφορά τα συμπτώματα μπορεί να βλάψει την επένδυση του οισοφάγου, προκαλώντας φλεγμονή (οισοφαγίτιδα), αν και αυτό είναι ασυνήθιστο. Άλλα συμπτώματα χωρίς επιπλοκές είναι η καούρα, η παλινδρόμηση και η ναυτία.

Η παλινδρόμηση είναι περισσότερο ζημιογόνος τη νύχτα. Και αυτό γιατί τη νύχτα η βαρύτητα δεν αντιτίθεται στην παλινδρόμηση, όπως στην όρθια θέση την ημέρα. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για να καταπολεμήσετε τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση μόνοι σας.

1. Χάστε βάρος. Μελέτες δείχνουν ότι η απώλεια του 10% του σωματικού λίπους σας μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της παλινδρόμησης.

2. Ξεκινήστε μία δίαιτα κατά της παλινδρόμησης. Μην ενθουσιάζεστε πάρα πολύ, καθώς μόνο το 30% των ανθρώπων βλέπει αποτελέσματα. Πλέον, οι ειδικοί συμπληρώνουν ότι το πρόβλημα με τη δίαιτα είναι ότι οι περισσότεροι θα προτιμούσαν να πεθάνουν παρά να ακολουθήσουν αυτό το πρόγραμμα για το υπόλοιπο της ζωής τους.

3. Προσπαθήστε να τρώτε ωμά αμύγδαλα, καθώς μπορούν να ισορροπήσουν το pH σας, ενώ αποτελούν μια καλή πηγή ασβεστίου.

4. Πίνετε δύο ποτήρια χυμού αλόη βέρα κάθε ημέρα.

5. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και φρέσκο χυμό λεμονιού. Ο χυμός λεμονιού 15-20 λεπτά πριν το φαγητό μπορεί να ισορροπήσει τα επίπεδα του οξέος. Αποτελεί μία μεγάλη χωνευτική ενίσχυση και είναι ασφαλής για όλους τους χρήστες.

6. Δοκιμάστε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε μισό φλιτζάνι νερό.Η γεύση της δεν θα σας ικανοποιήσει, αλλά είναι αποτελεσματική.

7. Χαμομήλι και τσάι μέντας μπορεί να βοηθήσουν με τη σειρά τους στη μείωση των συμπτωμάτων της παλινδρόμησης.

8. Μασήστε μια τσίχλα μετά το φαγητό για να αυξήσετε την παραγωγή σάλιουμειώνοντας τα επίπεδα οξέων στον οισοφάγο.

9. Κατάκλιση στην αριστερή πλευρά. Μελέτες διαπιστώνουν ότι ο ύπνος στη δεξιά πλευρά μπορεί να προκαλέσει πρόσθετη πίεση που αυξάνει τα συμπτώματα της ΓΟΠΝ, ενώ στην αριστερή αναφέρουν ανακούφιση.

Απάντηση