Ημαθία: Στο Πλατύ η ‘τριλογία’ ομιλιών των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Την τρίτη κατά σειρά εκδήλωση με ομιλητές τους βουλευτές του νομού, πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία.

Μετά την Αλεξάνδρεια και τη Μελίκη, το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην αίθουσα του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Πλατέος με ομιλητές – συνομιλητές τους βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστο Αντωνίου και τον πρώην Γραμματέα της ΝΕ Ημαθίας του κόμματος και στέλεχος αγροτικού, Δημήτρη Χαμπίδη.

Στην σχεδόν παγωμένη αίθουσα η προσέλυεση του κόσμου δεν ήταν ιδιαίτερη, όχι όμως και η ένταση σε κάποια σημεία.

Οι τόνοι ανέβηκαν αρκετά στο θέμα της εκτίμησης των ζημιών των βαμβακοκαλλιεργειών και χρειάστηκε ενα μπαράζ εξηγήσεων και επεξηγήσεων μέχρι να αποσαφηνιστεί κάπως το ζήτημα, μετά από συμφωνία για επίσκεψη εκ νέου στα γραφεία του ΕΛΓΑ.

Αρχική τοποθέτηση – ομιλία έκαναν οι δύο βουλευτές και ο κ. Χαμπίδης και ακολούθησε διάλογος με τους παρισταμένους.

Κατά τη συζήτηση οι δύο βουλευτές είπαν μεταξύ άλλων ότι η αλλαγή στις κυβερνητικές επιλογές έναντι του προγράμματος του κόμματος προεκλογικά, οφείλεται στο περιβάλλον της Ευρώπης που δεν είναι θετικό στην εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος.

Η κ. Καρασαρλίδου δήλωσε ευθαρσώς ότι ” ηττηθήκαμε από τη λεγόμενη “καθεστηκυία τάξη”, αλλά συμπλήρωσε ότι “κάναμε πολύ σκληρό αγώνα όμως”…

Πάντως και οι τρεις ομιλητές τόνισαν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί για το καλύτερο και ότι το 2016 θα είναι έτος ανάπτυξης.

Για τα προβλήματα που “καίνε” την κοινωνία όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, η δημόσια υγεία και οι άλλοι κρίσιμοι τομείς, εξέφρασαν την άποψη ότι θα γίνουν βελτιωτικές κινήσεις.

Η διαδικασία διήρκεσε δυόμισι ώρες. Παρά τη μεγάλη διάρκειά της, παρατίθεται αυτούσια, όπως την κατέγραψε η κάμερα του Verianet.gr, χωρίς κανένα μοντάζ, για την αντικειμενική ενημέρωση του κοινού.

verianet.gr

Απάντηση