Δεν κόβουν μπλόκα οι διαρροές για μετάθεση φορολογικού

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα εκφοβισμού των αγροτών εκ μέρους της κυβέρνησης, μέσω τροπολογίας στο σύμφωνο συμβίωσης που επιβάλλει αυστηρότερες ποινές για συμμετοχή σε μπλόκα, με διαρροές ότι υπάρχει ενδεχόμενο να πάει στη Βουλή το φορολογικό, όχι άμεσα, αλλά την προσεχή άνοιξη, επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου, να κατασιγάσει τις αντιδράσεις των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής, που πυρετωδώς ετοιμάζονται για μπλόκα.

Προηγήθηκαν νεότερες διαρροές οι οποίες όχι μόνον δεν έπεισαν τους αγρότες, αλλά τους εξόργισαν περισσότερο, μέσω δημοσιευμάτων σε φιλικά προσκείμενα στην κυβέρνηση ηλεκτρονικά μέσα, με βάση τα οποία  «η διάταξη είναι ευεργετική για τους συμμετέχοντες σε μπλόκα, καθώς μειώνει τις ποινές», αλλά και ανακοίνωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης, που ισχυρίζεται πως «Πριν τον πρόσφατο νόμο 4356/2015 φαινόμενα παρακώλυσης των συγκοινωνιών με διαδηλώσεις ή άλλους τρόπους ήδη αντιμετωπίζονταν ποινικά σαφώς με βαρύτερο τρόπο. Είτε γινόταν προσφυγή στο άρθρο 290 του Ποινικού Κώδικα, που απειλεί με πολύ βαρύτερες ποινές, είτε στο άρθρο 292 που πριν την πρόσφατη αλλαγή του επίσης απειλούσε με αυστηρότερες ποινές. Ας σημειωθεί όντως ότι, στηριζόμενη στον ενδεικτικό χαρακτήρα της σχετικής απαρίθμησης, ήδη η νομολογία (βλ. και απόφαση 595/2015 Αρείου Πάγου) σταθερά υπήγαγε στο άρθρο 292 του Ποινικού Κώδικα και τις παρακωλύσεις συγκοινωνίας με διαδηλώσεις στους αυτοκινητοδρόμους. Με τον πρόσφατο νόμο όμως οι ποινές έγιναν πολύ ηπιότερες. Η νέα ρύθμιση μάλιστα εισφέρει δύο ακόμα αλλαγές: Αποποινικοποιεί πλήρως την τέλεση της πράξης από αμέλεια και προσφέρει στο δικαστήριο τη δυνατότητα απαλλαγής ακόμη και σε περίπτωση πρόθεσης, αν συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

Πυρετώδεις προετοιμασίες για κινητοποιήσεις

Η τροπή που πήρε το ζήτημα σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι ο σχεδιασμός για έξοδο των τρακτέρ στις εθνικές οδούς, δεν έχει αλλάξει καθόλου, οι φορείς των αγροτών προετοιμάζονται για θερμό Γενάρη, με τους επικεφαλής, όπως ο Χρήστος Σιδερόπουλος, για παράδειγμα από τη Λάρισα, να προκρίνουν έναρξη κινητοποιήσεων με τουλάχιστον κοινή ημερομηνία εντός του μήνα, προκειμένου να γίνει σαφές στην κυβέρνηση πως δεν υπάρχει περιθώριο για οποιοδήποτε μέτρο ενάντια στον αγροτικό κόσμο.

Σ’ αυτό το τέμπο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, συνέλευση των μελών της Επιτροπής Αγώνα αγροτών-κτηνοτρόφων και Νέων αγροτών του Νομού Λάρισας, όπου ομόφωνα αποφασίστηκε κλιμάκωση του αγώνα, με δυναμικές κινητοποιήσεις τον Ιανουάριο στο πανελλαδικό προσκλητήριο όλων των αγροτών της χώρας.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται, επίσης, τα εξής:

«Τα νέα μέτρα που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση στον κλάδο μας ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ,ΑΥΞΥΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ κρίνονται καταστροφικά για την Ελληνική παραγωγή αλλά και επικίνδυνα για ολόκληρη τη χώρα. Η αντιαγροτική πολιτική που ακολουθείται από την πολιτεία επιβάλλει στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους.

Αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας και θέλουμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την οικονομική ύφεση παράγοντας και επιφέροντας πλούτο με τις εξαγωγές μας.

Δεν ζητάμε την ΜΗ φορολόγηση ,ζητάμε μια δίκαιη φορολόγηση στην οποία θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και δε θα χρεωθούμε στο Ελληνικό δημόσιο.

Δεν ζητάμε την ΜΗ πληρωμή των ασφαλιστικών μας εισφορών. Την ώρα που το 50% των αγροτών και κτηνοτρόφων βρίσκεται σε ρύθμισή των ασφαλιστικών εισφορών , δε θα μπορέσει κανείς να αποπληρώσει σε καμία περίπτωση τον τριπλασιασμό.

Το κόστος παραγωγής κρίνεται ήδη δυσβάστακτο και επιβάλλεται η μείωση του. Τα τελευταία χρόνια πολλοί καλλιεργητές εγκατέλειψαν συγκεκριμένες καλλιέργειες λόγω των ασύμφορων τιμών στο πετρέλαιο, στο νερό αλλά και στα φυτοφάρμακα, λιπάσματα και σπόρια. Οι νέες αυξήσεις που αναγράφονται στο 3ο μνημόνιο και αφορά αυξήσεις 40% στην ενέργεια είναι ανεπίτρεπτες.

Τα νέα μέτρα σε συνδυασμό με τις κακές-ανύπαρκτες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης, εξισωτικής, νιτρορύπανσης , προγράμματα βιολογικής γεωργίας – κτηνοτροφίας, ΕΦΚ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ μας οδηγούν για ακόμη μία φορά στους δρόμους.

Αυτές τις πολιτικές σας επιλογές τις απορρίπτουμε τις καταδικάζουμε και θα τις πολεμήσουμε στο δρόμο του αγώνα.

Όσο γι΄αυτό που περάσατε νύχτα ότι θα μας βάλετε φυλακή αν βγούμε στο δρόμο ,σας απαντάμε ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ !!!

-Γιατί πρέπει με την ψήφο σας να μας καταδικάσετε στη φτώχεια;

-Γιατί πρέπει με την ψήφο σας να μη μπορούμε να καλλιεργήσουμε;

-Γιατί πρέπει με την ψήφο σας να χάσουμε τα χωράφια ,τα μηχανήματα μας ,τα σπίτια μας;

-Γιατί πρέπει με την ψήφο σας να μη μπορούμε να ζήσουμε;

Οι βουλευτές που θα συμβάλλουν με την ψήφο τους στην καταστροφή της αγροτικής παραγωγής και κτηνοτροφίας θα είναι πλέον ανεπιθύμητοι στα χωριά μας.

Ο καθένας από εμας, αγρότης κτηνοτρόφος , νέος αγροτής θα πάρει την προσωπική ευθύνη ότι ο αγώνας του δρόμου πρέπει να πετύχει.

Το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη όλοι στον δρόμο του αγώνα.

Επιτρόπη αγώνα αγροτών,κτηνοτρόφων και νέων αγροτων νομού Λάρισας:
Τζιότζιος Γρηγόρης, Μιχαλόπουλος Στέλιος ,Τραγάκης Θεοφάνης, Τσινούλης Τριαντάφυλλος,Μαχάς Γεώργιος, Καλογιάννης Παναγιώτης.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ».

Σε εγρήγορση οι δυνάμεις του Μπούτα

Αγωνιστική διάθεση επιδεικνύουν και οι δυνάμεις του Βαγγέλη Μπούτα, που οργανώνουν συσκέψεις σε Παλαμά και Προάστιο την Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Γενάρη, για να καθορίσουν τις λεπτομέρειες των αντιδράσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

– Δευτέρα 4 Γενάρη σύσκεψη στον Παλαμά στις 7 το απόγευμα
– Τρίτη 5 Γενάρη σύσκεψη στο Προάστιο στις 6.30 το απόγευμα

46.500 αγρότες εγκατέλειψαν τα χωράφια τους. Την προηγούμενη τετραετία ήταν ο ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΣ, ο ΦΙΛΟΣ, ο ΣΥΓΓΕΝΗΣ.
Με την ίδια πολιτική εντός των συνόρων και τις ίδιες κατευθύνσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την επόμενη τετραετία θα ΕΣΥ, εγώ, όσοι απομείναμε.

Και μη νομίζει κανείς ότι δεν θα τον ακουμπήσει η κατάσταση αυτή. Αργά η γρήγορα θα μας παρασύρει όλους και θα επιβιώσουν μόνο οι μεγάλοι “παίχτες”, οι μεγαλοαγρότες.
Δημιουργούνται σταδιακά τσιφλίκια νέου τύπου και αυτό ονομάζεται “ανάπτυξη”!

ΟΧΙ, ΚΟΛΙΓΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ.
Ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι. Μας κήρυξαν πόλεμο θα τον έχουν.
Με απόφαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ
Σε χωρό κλαρί δεν θα τους αφήσουμε, οργανωνόμαστε για την αντεπίθεση. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας

Αγροτικός Σύλλογος Παλαμά

Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας

 

Το Δ.Σ της ΕΟΑΣΝΛ εύχεται καλή χρονιά στους αγρότες και κτηνοτρόφους και τις οικογένειες τους. Απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό ενόψει της νέας χρονιάς και τους καλεί σε συσπείρωση στους Αγροτικούς Συλλόγους και την Ομοσπονδία ώστε με τους μαζικούς αγώνες μας να βάλουμε φρένο στην επίθεση που δεχόμαστε.

Το 2016 θα ενταθεί η επίθεση στο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων  καθώς θα υλοποιηθεί το τρίτο Μνημόνιο και τα αντιαγροτικά μέτρα που περιέχει που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα φέρει άμεσα προς ψήφιση το νέο ασφαλιστικό νόμο που σημαίνει τουλάχιστον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ ενώ ήδη σήμερα το 38% των αγροτών και κτηνοτρόφων αδυνατούν να πληρώσουν τον ΟΓΑ.

Ακολουθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα χαρατσώσει τους αγρότες με 26% φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και 100% προκαταβολή διατηρώντας και την φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

Η νέα ΚΑΠ ήδη περιέκοψε κατά 15% τις ενισχύσεις και θα συνεχίσει την περικοπή με 6% κάθε χρόνο με συνέπεια ως το 2019 οι ενισχύσεις να έχουν περικοπεί περίπου στο 60%.

Παραμένουν τα χαράτσια για τον ΕΝΦΙΑ, τις γεωτρήσεις, την νομιμοποίηση των σταυλικών εγκαταστάσεων, σχεδιάζουν αυξήσεις στο αγροτικό και οικιακό ρεύμα, περικόπτουν και καταργούν το 2016 την επιστροφή του ειδικού φόρου στα καύσιμα, αυξάνουν το κόστος παραγωγής ενώ οι τιμές πώλησης των προϊόντων παραμένουν χαμηλές ως και κάτω από το κόστος παραγωγής.

Μας χρωστάνε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από προγράμματα και ενισχύσεις, αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, παραμένουν χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά απλήρωτα από βιομηχανίες και εμπόρους αλλά την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αντί να μας ξοφλήσει ανοίγει τον δρόμο για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σπιτιών, χωραφιών και στάβλων.

Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους αγρότες ενόψει του νέου κύκλου των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν την νέα χρονιά. Προσπαθούν να σπείρουν την απογοήτευση ότι δεν αλλάζει τίποτε και ότι οι αγώνες είναι αναποτελεσματικοί, ζητώντας στην ουσία να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχτούμε την φτώχεια, το ξεκλήρισμα και τον αφανισμό που μας ετοιμάζουν.

Έχουμε πλούσια εμπειρία από τους αγώνες μας. Ξέρουμε πως ότι κατακτήσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών συγκρούσεων, αγώνων, πολυήμερων μπλόκων. Ποτέ και καμιά κυβέρνηση δεν μας χάρισε τίποτε. Είμαστε αποφασισμένοι με τον ενωμένο μαχητικό αγώνα μας, σε κοινή δράση και συμμαχία με τους εργατουπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών,  να βάλουμε φρένο στο Μνημόνιο, στην ΚΑΠ και τις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν και μας καταστρέφουν.

Δίνουμε ραντεβού την νέα χρονιά στα μπλόκα του αγώνα το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη, στην Θεσσαλία και σε όλη την Ελλάδα με το αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, παλεύοντας για την επιβίωση μας.

Για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης μας η ΕΟΑΣΝΛ πραγματοποιεί συσκέψεις την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

Στο κοινοτικό κατάστημα Τσαριτσάνης στις 11 το πρωί καλώντας τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους της Επαρχίας Ελασσόνας.

Στην αίθουσα του συνεταιρισμού στο Βασιλή στις 5.30 το απόγευμα, με τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Επιτροπές Αγώνα της Επαρχίας Φαρσάλων.

Θα ακολουθήσουν συσκέψεις στους υπόλοιπους δήμους της Λάρισας

Απάντηση