Σέρρες: Με «δόλωμα» μια τηλεόραση σκότωσαν τον 85χρονο στα Κάτω Πορόια

Το ζευγάρι των δολοφόνων, μια 24 χρονη και ένας 29χρονος, προσπάθησαν να κρυφτούν στο Διδυμότειχο  όπου και συνελήφθησαν – Με λοστό το θανατηφόρο χτύπημα – Τον έγδυσαν γιατί πίστευαν ότι έκρυβε επάνω του χρήματα

Ένα νεαρό ζευγάρι που ζούσε στα Κάτω Πορόια, μια 24χρονη και ένας 29χρονος, είναι τελικά οι δράστες της δολοφονίας ενός 85χρονου στο σπίτι του στις 27 Δεκεμβρίου.

Φρίκη προκαλεί το γεγονός ότι το ζευγάρι των δολοφόνων, το οποίο στους αστυνομικούς λέει ότι έβαλε στο μάτι τον άτυχο ηλικιωμένο επειδή πίστευε ότι είχε χρήματα, χρησιμοποίησε ως «δόλωμα» μια τηλεόραση που θα του χάριζαν. Σύμφωνα με την αστυνομία η ηλεκτρονική συσκευή ήταν το δέλεαρ που χρησιμοποίησαν προκειμένου να τον πείσουν να τους ανοίξει την πόρτα χωρίς, δυστυχώς, να γνωρίζει ο 85χρονος ότι έτσι έβαζε στο σπίτι του τους δολοφόνους του.

Ο 29χρονος, ο οποίος ήταν κρυμμένος στο σπίτι, τραυμάτισε θανάσιμα τον ηλικιωμένο με λοστό στην ωμοπλάτη και στη συνέχεια μαζί με την 24χρονη του αφαίρεσαν τα ρούχα γιατί όπως λένε πίστευαν ότι έκρυβε πάνω του χρήματα.

Μετά την αποτρόπαια πράξη τους οι δύο τους έφυγαν από τα Κάτω Πορόια και κατέφυγαν στο Διδυμότειχο όπου και εντοπίστηκαν.

Όπως προέκυψε σε βάρος του 29χρονου εκκρεμούσαν μια καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης και ποινή κάθειρξης έξι ετών για διακεκριμένη κλοπή, ένα βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης με το οποίο διατάχθηκε η αντικατάσταση με περιορισμένη κράτηση των περιοριστικών όρων για ληστεία και μια καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Αλεξανδρούπολης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Απάντηση