Θλίψη! “Έφυγε” από τη ζωή γνωστός Ολυμπιονίκης… (φωτο)

Τη θλίψη στον χώρο του αθλητισμού σκόρπισε η είδηση του χαμού γνωστού Ολυμπιονίκη. “‘Έφυγε” από τη ζωή την τελευταία ημέρα του 2015, σε ηλικία μόλις 59 χρόνων, από καρκίνο στους πνεύμονες, ο Αμερικανός “χρυσός” Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας στα ελαφρά βάρη Χάουαρντ Ντέιβις.
Οι γιατροί διέγνωσαν το πρόβλημά του το περασμένο καλοκαίρι και του ανακοίνωσαν ότι δεν έχει περιθώρια ζωής μεγαλύτερα από έξι μήνες. Το 1976, ταξίδεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ, σε ηλικία 20 χρόνων με στόχο το χρυσό μετάλλιο και κύριο αντίπαλο τον πρωταθλητή Ευρώπης, Ρουμάνο Σιμιόν Γκούτοφ. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε χάσει ξαφνικά τη μητέρα του Κάθριν από καρδιακή προσβολή και ήταν αποφασισμένος να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε ανάμνησή της. Οπως και έγινε. Δύο από τα πέντε παιχνίδια έληξαν με διακοπή από τους διαιτητές και τα υπόλοιπα τρία με ομόφωνες υπέρ του αποφάσεις.

 

Το 1981 άγνωστοι έκλεψαν από το σπίτι του στη Νέα Υόρκη το χρυσό Ολυμπιακό του μετάλλιο, το οποίο στη συνέχεια πέταξαν από το παράθυρο του αυτοκινήτου τους στην προσπάθεια διαφυγής τους από την καταδίωξη περιπολικού της αστυνομίας.

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ

Απάντηση