10 πράγματα που, αυτομάτως, μπορούν να κάνουν τη ζωή σου καλύτερη

Εσύ τα κάνεις;
Το ότι δεν είσαι πλέον στο σχολείο, δε σημαίνει ότι δεν εξακολουθείς να μαθαίνεις πράγματα. Ειδικά στην ηλικία των 20, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρεις και να προσπαθήσεις αρκετά μόνη σου για να τα κατακτήσεις.

1. Να είσαι ειλικρινής

Όταν ήσουν μικρότερη, συνήθιζες να καλύπτεις την αργοπορία σου λέγοντας πως άργησαν τα μέσα μεταφοράς ή τέλος πάντων κάποιος άλλος ευθύνεται για αυτό. Είναι καλύτερο απλά να πεις την αλήθεια, ζητώντας συγγνώμη, καθώς κανέναν δεν ενδιαφέρουν τόσες λεπτομέρειες.

2. Να δέχεσαι κριτική

Σίγουρα, σε κανέναν δεν αρέσει να ακούει άσχημη κριτική, ειδικά αν προσπαθεί πολύ και κάνει ό,τι μπορεί, όμως πρέπει πάντα να τη δέχεσαι και θα δεις που με μια δεύτερη ανάγνωση, ίσως να είναι και για το καλό σου.

3. Να ξεκινάς μια ενδιαφέρουσα συζήτηση

Ειδικά αν ανήκεις στην κατηγόρια των ντροπαλών, αυτό ίσως να σου φαίνεται βουνό. Μάζεψε όσο θάρρος έχεις και ξεκίνα μια συζήτηση με τον διπλανό σου και ποτέ δε ξέρεις, μπορεί να κάνεις μια νέα φιλία, ερωτική σχέση, ή ακόμα και κάποια επαγγελματική συνεργασία.

4. Να ζητάς αυτό που θέλεις

Μεγαλώνοντας, θα συνειδητοποιείς πως όταν διεκδικείς κάτι και τελικά το κατακτάς, είτε σε επαγγελματικό είτε σε φιλικό ή ερωτικό επίπεδο, θα νιώθεις απίστευτη εσωτερική ικανοποίηση και καλά με τον εαυτό σου.

5. Να κρατάς τις υποσχέσεις σου

Η εμπιστοσύνη, είναι από τα πράγματα που χτίζεται πάρα πολύ δύσκολα, αλλά δυστυχώς μπορεί όντως να γκρεμιστεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Φρόντισε λοιπόν να κρατάς τον λόγο σου για να μπορούν όντως οι άλλοι να βασίζονται στα λεγόμενα σου.

6. Να μάθεις να προσαρμόζεσαι

Αμοιβαίες υποχωρήσεις που λέμε. Μη ξεχνάς πως η προσαρμοστικότητα είναι μεγάλο προσόν και πως σε ένα κόσμο γεμάτο προκλήσεις, σου είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμη.

7. Να διαχειρίζεσαι το θυμό σου

Δεν είναι κάτι εύκολο, ούτε το μαθαίνεις από τη μία στιγμή στην άλλη. Θέλει χρόνο και αρκετή προσπάθεια.

8. Να αντιμετωπίζεις την απόρριψη

Είτε αυτή είναι επαγγελματική, είτε είναι ερωτική. Να έχεις πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου, πως δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, ούτε καταστράφηκαν τα πάντα με μια πόρτα που έκλεισε. Οι αποτυχίες να σου δίνουν δύναμη να συνεχίζεις με ακόμη περισσότερο πάθος.

9. Να δέχεσαι τις αλλαγές

Τα 20 είναι σίγουρα η πλέον δημιουργική ηλικία σε ότι αφορά σπουδές και δουλειά, αλλά και η συνήθεια με τη σειρά της, είναι πολύ δύσκολο πράγμα. Να είσαι θετική σε ό,τι αλλαγή μπορεί να προκύψει στη ζωή σου (αλλαγή πόλης ή καθημερινών συνηθειών κλπ) και στην πορεία θα συνειδητοποιήσεις και μόνη σου πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο και ότι αυτές οι αλλαγές, δεν είναι τίποτα παραπάνω από την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

10. Να έχεις υπομονή

Κυρίως σε ότι αφορά το επαγγελματικό κομμάτι. Να προσπαθείς πάντα για το καλύτερο, ακόμη κι όταν νιώθεις πως κάποιες φορές δεν αναγνωρίζεται άμεσα η προσπάθεια σου. Θα δεις, που οι κόποι σου σίγουρα κάποια στιγμή θα αποζημιωθούν.

Απάντηση