Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση 10χρονο παιδί έπειτα από ανάφλεξη σόμπας

Νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Παίδων Αγία Σοφία, στην Αθήνα – Φέρει εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο και το κεφάλι – Έβαλε βενζίνη σε σόμπα που λειτουργούσε με πετρέλαιο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά

Ένα τραγικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί με θύμα ένα 10χρονο παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, το περιστατικό συνέβη στον Άγιο Νικόλαο, όταν το 10χρονο παιδί πήγε ν’ ανάψει την σόμπα του σπιτιού του. Η σόμπα λειτουργούσε με πετρέλαιο και το παιδί έκανε το λάθος να βάλει μέσα βενζίνη με αποτέλεσμα να προκληθεί ανάφλεξη.

Από την ανάφλεξη τραυματίστηκε πολύ σοβαρά το παιδί – φέρει εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο και το κεφάλι – και ελαφρότερα οι γονείς.

Το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, με τους γιατρούς να του δίνουν τις πρώτες βοήθειες και να το διασωληνώνουν κρίνοντας άμεσα την μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ.

Το απόγευμα όμως, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης καθώς το παιδί φέρει ολικά εγκαύματα από το λαιμό και πάνω, αποφασίστηκε η μεταφορά του στην Ειδική Μονάδα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το αγόρι στην 126 Σμηναρχία Μάχης και από εκεί με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, διεκομίσθη στην Αθήνα.

Απάντηση