Ελλάδα του 1948 θυμίζουν όλα αυτα:Ζεστό φαγητό για μαθητές υπόσχεται ο Φίλης

Συμπληρωματικά με τα 11.000 μικρογεύματα που διανέμονται αυτή τη στιγμή, θα δίνονται και 200 τόνοι γάλα σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Η παροχή ζεστού φαγητού για πολλούς μαθητές αποτελεί έναν ακόμη στόχο του υπουργείου Παιδείας όπως δήλωσε την Τρίτη ο Νίκος Φίλης, μια ημέρα μετά τις εξαγγελίες του για τους στόχους του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεια που έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα.

Η κίνηση αυτή, όπως εξήγησε, έρχεται σε συνέχεια των 11.000 μικρογευμάτων που διανέμονται σε σχολεία χωρίς κυλικεία.

«Στέλνουμε κάθε μέρα 11.000 μικρογεύματα σε σχολείο που δεν υπάρχει κυλικείο και ο στόχος μας είναι να υπάρξει για πολλούς μαθητές ζεστό φαγητό και να βρούμε 200 τόνους γάλακτος από τους παραγωγούς της Μακεδονίας για σχολεία της Θεσσαλονίκης» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του Alpha.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας ο κ. Φίλης τοποθέτησε ως πρώτη τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία επισημαίνοντας ωστόσο ότι χρειάζονται μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών καθώς «έχουν φύγει 30.000 τα τελευταία χρόνια». Εκτίμησε, δε, ότι «θα υπάρξει συνεννόηση με την τρόικα γιατί τα οικονομικά πάνε καλά».

Επιμένοντας για την καθιέρωση της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης εξήγησε ότι «θέλουμε να υπάρξει μια δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και να υπάρξει και αλλαγή στο Λύκειο για να μην είναι εξεταστικός διάδρομος για το Πανεπιστήμιο».

Ξεκαθάρισε, τέλος, για άλλη μια φορά ότι «δεν υπάρχει σκέψη για στρατιωτικά Λύκεια. Είναι εκτός πλαισίου της εκπαίδευσης και συνδέεται με την πρόσληψη στο δημόσιο». «Δεν πιστεύω ότι προσφέρει στην ελεύθερη διάπλαση του παιδιού η στρατικοποίηση της εκπαίδευσης. Έχουμε εκκλησιαστικό Λύκειο, δεν βγάζει παπάδες» κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

Απάντηση