Παρά τα μέτρα και την φτώχεια:Στο φουλ χειμερινά θέρετρα και μπουζούκια

Αυξητική τάση σε σχέση με πέρυσι παρουσιάζουν οι κρατήσεις ξενοδοχείων – Στο 100% η πληρότητα σε Αράχωβα και Τρίκαλα Κορινθίας – Όσοι δεν έφυγαν από το κλεινόν άστυ θα κάνουν τις πίστες να πάρουν… φωτιά

Σε άκρως ικανοποιητικά επίπεδα, παρά την οικονομική κρίση και την επιβολή των capital controls, κινήθηκαν οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία και καταλύματα τα Χριστούγεννα. Η τάση σε σχέση με την ίδια εποχή πέρυσι είναι αυξητική, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις κρατήσεις για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς.

Κορυφαίοι χειμερινοί προορισμοί, όπως είναι η Αράχωβα και τα Τρίκαλα Κορινθίας τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και για την Πρωτοχρονιά αγγίζουν σε πληρότητα το 100%. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Κώστα Λεβέντη, σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και ειδικότερα στους χειμερινούς προορισμούς, κατά μέσο όρο οι πληρότητες για τα Χριστούγεννα ξεπέρασαν το 90% στα ξενοδοχεία υψηλής κατηγορίας και το 70% στα χαμηλής κατηγορίας.

«Η εικόνα είναι ελαφρώς καλύτερη από πέρυσι με μονοψήφια την αύξηση που υπολογίζεται στο 8%. Το χαρακτηριστικό φέτος είναι ότι είχαμε μικρότερη παραμονή, αλλά από ό,τι φαίνεται θα είναι επαναλαμβανόμενη, δηλαδή θα έχουμε περισσότερα διήμερα και τριήμερα. Τα Χριστούγεννα είχαμε πολλή καλοκαιρία για τα δεδομένα της εποχής κι ελπίζω εάν υπάρξει κακοκαιρία την Πρωτοχρονιά να μη δημιουργηθούν προβλήματα από πλευράς οδικών δικτύων και πρόσβασης», επισημαίνει στο protothema.gr ο κ. Λεβέντης.

«Για την Πρωτοχρονιά ο μέσος όρος πληρότητας ανέρχεται στο 80%, αλλά υπάρχουν ξενοδοχεία υψηλής κατηγορίας που έχουν αγγίξει το 100%. Η Αράχωβα και τα Τρίκαλα Κορινθίας για την Πρωτοχρονιά αγγίζουν σε πληρότητα το 100%, το Καϊμακτσαλάν 95% και το Μέτσοβο 90%. Στη Μαγνησία, με πρώτες επιλογές την Πορταριά, την πόλη του Βόλου, τη Μακρυνίτσα και τα Χάνια Πηλίου, η πληρότητα ξεπερνά το 90% και φιλοδοξούμε ότι θα φτάσει και στο 100% με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής», προσθέτει.

Όπως επισημαίνει ο κ. Λεβέντης «υπήρξαν ειδικές τιμολογιακές πολιτικές με προσφορές που βοήθησαν στο να γεμίσουν νωρίτερα πολλά ξενοδοχεία. Σε σχέση με πέρυσι οι τιμές κατά μέσο όρο έχουν πέσει περίπου κατά 15%. Μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων για ένα τετραήμερο θα δώσει για ένα τετραήμερο με τρεις διανυκτερεύσεις γύρω στα 140 ευρώ». «Το καλοκαίρι δημιουργήθηκαν προβλήματα με τα capital controls αλλά τώρα δεν τίθεται κανένα ζήτημα. Κατάλαβαν και οι προμηθευτές ότι μόνο μέσω τραπεζικών λογαριασμών θα λάβουν τα χρήματα κι έτσι πλέον η αγορά λειτουργεί κανονικά», υπογραμμίζει, παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΞ

Μπορεί πολλοί Έλληνες να επέλεξαν έστω και για μερικές ημέρες να εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ, εντούτοις, όσοι θα μείνουν στην πρωτεύουσα φαίνεται πως φρόντισαν εγκαίρως να κάνουν την κράτησή τους σε κάποιο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Έτσι, στα περισσότερα νυχτερινά μαγαζιά δύσκολα θα βρει κάποιος να κλείσει τραπέζι την τελευταία στιγμή. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα μπουζούκια θα έχουν τιμητική τους με τις τιμές να ξεκινούν από 150 ευρώ για ένα τραπέζι τεσσάρων ατόμων.

Ενδεικτικό ότι θα πάρουν… φωτιές οι πίστες είναι το γεγονός ότι στο Ποσειδώνιο όπου τραγουδά ο Γιάννης Πλούταρχος για την Πρωτοχρονιά η πληρότητα αγγίζει το 100%.

«Οι τιμές παραμένουν οι ίδιες. Δεν έχουμε αυξήσει τίποτα. Η τιμή της απλής φιάλης είναι 150 ευρώ για τέσσερα άτομα. Δεν υπάρχουν ούτε κρυφές ούτε έξτρα χρεώσεις για αυτό και είμαστε φουλ κλεισμένοι», τονίζει στο protothema.gr ο μετρ του μαγαζιού, Αντώνης Μυκονιάτης. Ίδια είναι η εικόνα και στο Κέντρο Αθηνών όπου εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης. «Είμαστε υπερπλήρεις. Οι τιμές είναι 170 ευρώ ανά τέσσερα άτομα συν μία ποικιλία η οποία στοιχίζει 40 ευρώ», δηλώνει ο μετρ Νίκος Λαμπράκης.

Κανένα τραπέζι κενό δεν υπάρχει και στο μουσικό σχήμα του Teatro Music Hall με πρωταγωνιστές τους Πάολα, Φουρέιρα και Κωνσταντίνο Αργυρό. Στο συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης το γλέντι της Πρωτοχρονιάς για τέσσερα άτομα στοιχίζει 240 ευρώ, αφού μία φιάλη κοστίζει 190 ευρώ και η ποικιλία τυριών και αλλαντικών 50 ευρώ.  Φουλ κλεισμένο για την Πρωτοχρονιά είναι και το Fantasia, όπου εμφανίζεται ο Νότης Σφακιανάκης. «Η πληρότητά μας ανέρχεται στο 100%. Η τιμή για τέσσερα άτομα είναι 150 ευρώ το απλό και 170 ευρώ το σπέσιαλ από τους καναπέδες και πίσω. Η τιμή από τους καναπέδες και προς την πίστα είναι η ίδια με τη διαφορά ότι σε αυτά τα τραπέζια περιλαμβάνεται και ένα κρύο πιάτο με αλλαντικά και τυριά που κοστίζει 50 ευρώ», τονίζει στο protothema.gr o μετρ του μαγαζιού Γιώργος Κασσάμπαλης.

Απάντηση