Αν βάφεις τα μαλλιά στο σπίτι μόνη σου, αυτό το tip πρέπει να το ξέρεις!

Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που προτιμούν να βάφουν τα μαλλιά τους μόνες τους στο σπίτι, τότε σίγουρα ένα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζεις κάθε φορά που μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία είναι να σου ξεφύγει λίγη από τη βαφή μαλλιών στην επιδερμίδα σου –ιδιαίτερα στους κροτάφους ή πίσω από τα αυτιά.
Κι όμως, η λύση για να δώσεις τέλος σε αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα είναι πιο εύκολη απ’ ό,τι νομίζεις και φυσικά εντελώς φυσική!

 

 

4096bbce974f539eb7a2cd049ad148f9 ba770

 

 
Πριν ξεκινήσεις να βάφεις τα μαλλιά σου, εφάρμοσε μια παχιά στρώση βαζελίνης ή κάποιου lip balm περιμετρικά του τριχωτού της κεφαλής σου- γύρω από τη γραμμή των μαλλιών σου, ακόμη και πίσω από τα αυτιά και στον αυχένα.Με αυτόν τον τρόπο, θα εμποδίσεις την εισχώρηση των χρωστικών ουσιών της βαφής στο δέρμα σου και θα αποφύγεις να λερωθείς.

 

 

Όπως τονίζουν αρκετοί δερματολόγοι, το ενυδατωμένο και με υγρασία δέρμα δεν απορροφά εύκολα τις χρωστικές ουσίες, σε αντίθεση με το ξηρό και αφυδατωμένο. Αν θέλεις ακόμη μεγαλύτερη προστασία, δοκίμασε να τοποθετήσεις μια λωρίδα βαμβάκι πάνω στη βαζελίνη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comment here