10 κόλπα με το κραγιόν που δεν φανταζόσασταν

Απολέπιση με βουρτσάκι μάσκαρας: Ειδικά την περίοδο του χειμώνα τα χείλια ξεραίνονται και χάνουν την απαλότητα τους. Για να καθαρίσουμε το ξεραμένο δέρμα απλώνουμε ένα ουδέτερο balm και στη συνέχεια τρίβουμε απαλά με ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρας. Τα χείλια επανέρχονται αμέσως στη φυσιολογική τους υφή, εφόσον δεν έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ.
Για να μην βρεθεί το κραγιόν στα δόντια: Αφού έχουμε φορέσει το κραγιόν της αρεσκείας μας, τοποθετούμε τον δείκτη μας μέσα στο στόμα, τυλίγοντας τον με τα χείλια μας. Όταν τον τραβούμε προς τα έξω, το περιττό κραγιόν θα έχει μείνει πάνω του και όχι μελλοντικά πάνω στα δόντια μας.
Lipstick σαν σκιά: Μια σκιά στα τελειώματα της ή μια σκιά που έσπασε, μπορεί να γίνει ένα τέλειο καινούργιο lip gloss. Ανακατεύετε μαζί με την σκιά ένα διάφανο balm σε υγρή μορφή (επιλέξτε κάτι σε tube) και απλώνετε στα χείλια με ένα πινελάκι.
«Κλειδώστε» το χρώμα στα χείλια: Φορέστε το lipstick και καλύψτε τα χείλια με ένα χαρτομάντιλο, κρατώντας το απαλά. Στη συνέχεια περάστε με ένα πινέλο μια ημιδιαφανή πούδρα. Μια μικρή ποσότητα αυτής θα περάσει από το χαρτομάντιλο και θα «κλειδώσει» το χρώμα των χειλιών σας.
Αλλάξτε το σχήμα τους: Με ένα κονσίλερ μπορείτε να καλύψετε το ήδη υπάρχον περίγραμμα των χειλιών σας και με ένα μολύβι να οριοθετήσετε εκ νέου το σχήμα τους.
Σκουπίστε -εφαρμόστε -επαναλάβατε: Οι πολλαπλές στρώσεις κραγιόν κάνουν το χρώμα να διαρκεί περισσότερο, αλλά κι αυτό θέλει τον τρόπο του. Μετά την πρώτη εφαρμογή ταμπονάρετε ελαφρά με ένα χαρτομάντιλο, επαναλαμβάνετε την διαδικασία και απολαμβάνετε την διάρκεια.
«Χλομιάστε» το φυσικό ροζ των χειλιών: Εάν τα χείλια σας είναι πολύ έντονα από φυσικού τους, με λίγο κονσίλερ θα κάνετε τον χρωματισμό τους να φαίνεται πιο ήπιος και το χρώμα του κραγιόν θα δείξει καλύτερα.
Τονίστε το κέντρο του άνω χείλους με ένα «Χ»: Σχηματίζουμε ένα «Χ» στο κέντρο του άνω χείλους με ένα χοντρό μολύβι χειλιών. Αυτό θα τονίσει το σημείο, ακόμη κι αν ο υπόλοιπος χρωματισμός είναι ακριβώς στον ίδιο τόνο χρώματος.
Ένας τόνος πιο ανοιχτός στο κέντρο, ένας πιο σκούρος έξω: Για να κάνετε τα χείλη να φαίνονται μεγαλύτερα θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα βάθος. Αυτό επιτυγχάνεται με μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση στο κέντρο των χειλιών και με έναν τόνο πιο σκούρο στην υπόλοιπη έκταση.
«Μαλακώστε» το περίγραμμα με μολύβι: Απλώστε απαλά με το δάχτυλο την γραμμή που έχει γίνει με το μολύβι των χειλιών. Δεν θα δείχνει τόσο «άγρια» και θα ενσωματωθεί πιο εύκολα με το lipstick.

 

Απάντηση