Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων – Αντιδρούν στο νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Μετά από απόφαση των δικηγορικών συλλόγων, απέχουν από σήμερα και έως τις 15 Δεκεμβρίου οι δικηγόροι, αντιδρώντας στο νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Αποχή των δικηγόρων από σήμερα ενόψει της επικείμενης εφαρμογής του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που τίθεται σε ισχύ την 1.1.2016 και στον οποίο αντιτίθεται ο νομικός κόσμος της χώρας, αποφάσισε το περασμένο Σάββατο η  ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Στη συνεδρίαση παρέστη ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε την ολομέλεια ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε πριν από λίγες ημέρες ανταπόκριση των θεσμών στα αιτήματα επανεξέτασης διατάξεων του νέου Κώδικα. Όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, εκπρόσωποι τους δέχθηκαν να συζητήσουν τα λειτουργικά και πρακτικά προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν από την εφαρμογή του.

Ο κ. Παρασκευόπουλος ζήτησε την άμεση συνδρομή της ολομέλειας στη σύνταξη ενός αναλυτικού κειμένου με τα προβλήματα που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει η υλοποίηση του νέου ΚΠολΔ και επισήμανε ότι όλα τα αιτήματα θα τεθούν προς επεξεργασία σε ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα απονομής της Δικαιοσύνης και οργάνωσης των δικαστηρίων.

Οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντα τους έως και 15 Δεκεμβρίου.

Απάντηση