Κοτομπουκιές στο φούρνο με ζυμαρικά και παρμεζάνα

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. πένες
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομμάτια 2 εκ. περίπου
  • 1 αβγό
  • 60 γρ. παρμεζάνα
  • 2 παξιμάδια θρυμματισμένα ή μπαγιάτικο ψωμί
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 90 ml. ελαιόλαδο
  • 1300 ml χυμό ντομάτας
  • 170 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
  • 400 γρ. μοτσαρέλα
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 60′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 6 άτομα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Αλείφουμε ενα ταψί με λάδι.

Βράζουμε τα ζυμαρικά που έχουμε επιλέξει σε μπόλικο αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο απ όσο γράφει στις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Σε ενα μπόλ ανακατεύουμε το παξιμάδι με την παρμεζάνα. Σπάμε το αυγό σε ένα μπόλ και το χτυπάμε ελαφρώς. Παίρνουμε ενα κομμάτι κοτόπουλου το βουτάμε στο αυγό και έπειτα το περνάμε απο το μίγμα του παξιμαδιού με την παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να πανάρουμε όλα τα κομμάτια κοτόπουλου.

Στο μεταξύ βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Παίρνουμε μερικά παναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά απο κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα παναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου. Αποσύρουμε τα κομμάτια απο το λάδι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα που έχουμε καλύψει με απορροφητικό χαρτί.

Σε ενα μπόλ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά που έχουμε βράσει, το σπανάκι, τη μισή μοτσαρέλα και τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε τα παναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου που έχουμε τηγανίζει και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

 

Απάντηση