4 Οικονομικές Ιδέες για Ένα Στιλάτο Καθιστικό

HIGHLIGHTS

Το καθιστικό σας διανύει… βαρετές μέρες; Μάθετε πώς μπορείτε να το μεταμορφώσετε και μάλιστα χωρίς να αδειάσετε το πορτοφόλι σας!

Το μυστικό για ένα όμορφο κι εντυπωσιακό σαλόνι που αποπνέει στιλ, πολυτέλεια και κομψότητα δεν είναι άλλο από τη φαντασία. Εμείς σας παρουσιάζουμε 4 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ανανεώσετε το καθιστικό σας και να το κάνετε να φαίνεται ξεχωριστό χωρίς να καταφύγετε σε περιττά ή μεγάλα έξοδα.

Η απλή μέθοδος των τριών Πέρα από το γεγονός ότι αποτελούν μία από τις πιο hot διακοσμητικές τάσεις για φέτος, τα τρίπτυχα κάνουν τους χώρους που κοσμούν εντυπωσιακούς και ιδιαίτερους. Δεν χρειάζεται να επιλέξετε ένα ακριβό έργο τέχνης: βρείτε ένα που να ταιριάζει στο budget σας ή απλά επιλέξτε μία εικόνα που σας αρέσει, κόψτε την σε τρία ισομερή κομμάτια και εκτυπώστε την σε καμβά ή φωτογραφικό χαρτί. Και φυσικά, μην ξεχάσετε να την βάλετε σε κάδρο – χωρίς αυτό, το τρίπτυχό σας θα φαίνεται «φτωχό» και θα προσδώσει στο χώρο σας το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείτε.

thehomeissue_4kathistiko002

Οπτική πλάνη Καλύψτε όσο μεγαλύτερη επιφάνεια μπορείτε με χαλιά, μοκέτες και φλοκάτες. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσετε μία οπτική πλάνη που θα κάνει το καθιστικό σας να φαίνεται μεγαλύτερο. Για να πετύχετε ακόμα καλύτερο (και μεγαλύτερο) αποτέλεσμα, προτιμήστε να καλύψετε τα δάπεδα σας με χαλιά σε ουδέτερα χρώματα και ειδικά στις διάφορους τόνους του λευκού.

thehomeissue_4kathistiko003

Υφή και Χρώμα Αντιμετωπίστε τον κεντρικό τοίχο του καθιστικού σας σαν έναν καμβά όπου μπορείτε να πειραματιστείτε ελεύθερα με διαφορετικές υφές και χρώματα για να δημιουργήστε ενδιαφέρουσες οπτικές αντιθέσεις. Προτιμήστε τα σκούρα χρώματα (πχ. μπλε ή γκρι) καθώς προσδίδουν βάρος  και σοβαρότητα σε κάθε χώρο.

Τολμήστε να βάψετε έναν τοίχο με σκούρο χρώμα και δώστε ένταση και βάθος στον χώρο σας.

Πειραματιστείτε Συνδυάστε έπιπλα διαφορετικού στιλ και ύφους για να δώσετε στο καθιστικό σας αέρα φρεσκάδας και πρωτοτυπίας. Τοποθετώντας, για παράδειγμα, μία κλασική πολυθρόνα γύρω από το ρουστίκ coffee table σας, θα κάνετε το καθιστικό σας πιο οπτικά πιο ενδιαφέρον.

Απάντηση