Τι χρώμα κονσίλερ να πάρω; (έχεις ακμή, μαύρους κύκλους ή κοκκινίλες;)

Κίτρινο, μοβ, πράσινο ή λίγο πιο ανοιχτό από τον τόνο της επιδερμίδας σου; Ποιο είναι το ιδανικό χρώμα κονσίλερ για σένα;


Το κονσίλερ είναι χωρίς αμφιβολία το πιο απαραίτητο προϊόν στη ρουτίνα του μακιγιάζ σου:
καλύπτει ατέλειες, κρύβει τους μαύρους κύκλους και τα σημάδια και, τελικά, κάνει το δέρμα σου να δείχνει ομοιόμορφο και αψεγάδιαστο. Δεν κοιμήθηκες αρκετά χθες το βράδυ; Kονσίλερ. Κοιμήθηκες χωρίς να ξεβαφτείς και έχεις μερικά σπυράκια ως απόδειξη; Κονσίλερ. Θέλεις να διαρκέσει περισσότερο η σκιά ή το κραγιόν σου; Κονσίλερ. Είναι πραγματικά η λύση μπαλαντέρ για κάθε πρόβλημα.

shutterstock_298552292

Τι χρώμα κονσίλερ να πάρω;

Aν η επιλογή της σωστής απόχρωσης σου φαίνεται μπελάς, εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

Θέλεις να καλύψεις μια ατέλεια; Ταίριαξε το κονσίλερ ακριβώς με τον τόνο της επιδερμίδα σου, ενώ για να δώσεις λάμψη κάτω από τα μάτια θα πρέπει να βρεις μια απόχρωση λίγο πιο ανοιχτή από την επιδερμίδα σου, σύμφωνα με τη makeup artist Mai Quynh. Όταν όμως έχεις να κάνει με εκείνα τα χρωματιστά concealers, τα μοβ, τα πράσινα και τα κίτρινα; Η Kate O’Brien, ιδρύτρια του Alima Pure Cosmetics, μας δίνει το know-how.

Σύμφωνα με την O’Brien, ένα ανοιχτό πράσινο χρώμα καλύπτει τις κοκκινίλες: «Παρότι δεν φαίνεται πράσινο επάνω στο δέρμα, συστήνουμε να χρησιμοποιήσεις τα πράσινα concealers κάτω από τη βάση σου. Τα πράσινα χρώματα είναι εξαιρετικά για δέρματα με ροδόχρου ακμή, δερματίτιδα ακόμη και αν έχεις καεί λίγο από τον ήλιο.

pos-na-vazo-concealer

 

Στη συνέχεια θα βρεις στο εμπόριο και τα μοβ κονσίλερ. Η O’Brien εξηγεί πως ένα ανοιχτό μοβ της λεβάντας «φωτίζει» το δέρμα και «ζωντανεύει» την επιδερμίδα σου. Επιπλέον, η λεβάντα εξουδετερώνει τους «θαμπούς κίτρινους τόνους» στο δέρμα και θα πρέπει να χρησιμοποιείται κάτω από τη βάση. Ψάχνεις έναν τόνο κονσίλερ που φωτίζει επίσης το δέρμα; Δοκίμασε το κίτρινο. «Οι ανοιχτές κίτρινες αποχρώσεις θα απαλύνουν την ελαφριά κοκκινίλα, θα προσθέσουν ζεστασιά και θα φωτίσουν κάθε δέρμα».

Θέλεις να σβήσεις τους μαύρους κύκλους; Η celebrity makeup artist Victoria Stiles λέει να δοκιμάσεις ροζ – σομόν αποχρώσεις κονσίλερ (αυτές καλύπτουν τους μπλε και γκρίζους τόνους). Don’t: Να θυμάσαι πως οι συγκεκριμένες αποχρώσεις σε οποιοδήποτε άλλο σημείου του προσώπου θα το κάνουν να μοιάζει πορτοκαλί.

Απάντηση