Μακριά μαλλιά μέχρι τα Χριστούγεννα; Ναι, μπορείς!

 

Πήγες πρόσφατα στο κομμωτήριο και ευχήθηκες να μην είχες πάει ποτέ; Με λίγα λόγια, ο κομμωτής σου έκοψε τα μαλλιά λίγο παραπάνω και εσύ δεν ξέρεις τι να κάνεις για να μακρύνουν; Μη στεναχωριέσαι καθόλου, καθώς υπάρχει λύση να τα μακρύνεις, με τελείως φυσικό τρόπο, μέχρι τα Χριστούγεννα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές:

1.Αν έχεις πάει πρόσφατα κομμωτήριο και έχεις ‘’ξεφορτωθεί’’ τη ψαλίδα και τις σπασμένες άκρες, τότε αυτό το διάστημα μην χρησιμοποιείς συχνά εργαλεία θερμότητας και φρόντιζε τα μαλλιά σου με κάποιο προϊόν λάμψης.

2. Προμηθεύσου συμπληρώματα διατροφής(βιταμίνες συμπλέγματος Β, ψευδάργυρο, Ω λιπαρά οξέα, σίδηρο), αφού ρωτήσεις πρώτα κάποιον ειδικό.

3.Επίσης μια φορά την εβδομάδα κάνε μια θεραπεία με μηλόξιδο. Σε ένα μπουκάλι με σπρέι βάλτε ένα μέρος νερό και ένα μέρος ξύδι. Μυρίζει άσχημα αλλά κάνει τη δουλειά. Ψεκάστε πολύ τα μαλλιά να γίνουν βρεγμένα. Άφησε τα τρία λεπτά και λούσου.

4. Μην ξεχνάς πως η  άπαχη πρωτεΐνη, τα πράσινα λαχανικά (σπανάκι, ρόκα, κοτόπουλο, ψάρι, αυγά, αβοκάντο) αλλά και οι  ξηροί καρποί (όπως τα καρύδια) που κάνουν καλό στο δέρμα του κεφαλιού και συνεπώς στους θύλακες απ’ όπου ξεκινάει η τρίχα.

5.Το λαδάκι για τα μαλλιά είναι απαραίτητο . Όχι μόνο θρέφει τις άκρες αλλά προστατεύει τα μαλλιά από το να σπάσουν. Αν λοιπόν, θέλεις να έχεις μακριά αλλά και υγιή μαλλιά μέχρι τα Χριστούγεννα, τότε ένα λάδι για θρέψη είναι ιδανικό.

Απάντηση