Νέο ΘΡΙΛΕΡ! Σύροι αντάρτες χτύπησαν ρωσικό ελικόπτερο!

Σύριοι μαχητές άνοιξαν πυρ εναντίον ρωσικού ελικοπτέρου, υποχρεώνοντάς το σε αναγκαστική προσγείωση σε κοντινή περιοχή, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων του Άσαντ.

Όπως αναφέρει το Reuters, ομάδα Σύρων ανταρτών, που είχε παραλάβει αμερικανικούς πυραύλους Tow, ανέφερε ότι οι μαχητές της χτύπησαν το ρωσικό ελικόπτερο με έναν αντιαρματικό πύραυλο.

Το ελικόπτερο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Λαττάκεια, διευκρινίζει το δημοσίευμα του πρακτορείου, επικαλούμενο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που πλήττει σήμερα τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Το πρωί, ένα πολεμικό αεροσκάφος τύπου SU-24 κατερρίφθη στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, καθώς όπως υποστηρίζουν αξιωματούχοι της Άγκυρας παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και δεν υπάκουσε στις προειδοποιήσεις να απομακρυνθεί.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει πως το μαχητικό ήταν ρωσικό και διακινεί την εκδοχή ότι το αεροσκάφος SU-24 δεν καταρρίφθηκε από άλλα μαχητικά σε αερομαχία, αλλά εβλήθη από αντιαεροπορικά πυρά, πιθανότατα από πύραυλο εδάφους – αέρος. Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι το ρωσικό αεροσκάφος αναχαιτίστηκε από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16

Απάντηση