Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό μοσχαράκι τρυφερό κομμένο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτί χυμό ντομάτας pummaro
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- πατάτες
- λάδι για τηγάνισμα
- τυρί Gouda σε φέτες ή άλλο μαλακό τυρί
Πώς το κάνουμε:
- Βάζω το κρέας σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να πάρει μια βράση και το ξεπλένω.
- Βάζω στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα να σωταριστούν για λίγο και προσθέτω το κρέας.
- Αμέσως μετά προσθέτω τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνω να βράσει έως ότου μαλακώσει καλά το κρέας.
- Εντωμεταξύ τηγανίζω τις πατάτες και τις κρατάω στην άκρη.
- Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, παίρνω το πήλινο και βάζω μια στρώση πατάτες τηγανητές και από πάνω μια στρώση κρέας και μια στρώση φέτες gouda.
- Συνεχίζω με άλλη μια στρώση πατάτες τηγανητές, το υπόλοιπο κρέας και μια στρώση gouda.
- Τελειώνω με μια στρώση πατάτες τηγανητές.Από πάνω βάζω με μια κουτάλα λίγη από τη σαλτσούλα του κρέατος που μου έχει μείνει.
- Σκεπάζω το φαγητό με φέτες Gouda.
- Ψήνω για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή μη βάλετε πάρα πολύ σάλτσα και γεμίσει το φαγητό ζουμιά. Θέλει λίγο ίσα να μην είναι στεγνό το φαγητό και να τραβήξουν λίγο οι πατατούλες. Καλή επιτυχία..