Σιροπιαστές φωλίτσες σοκολάτας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακ. Φύλλο κρούστας  500 γρ.
  • 1 κούπα περίπου λιωμένο φρέσκο βούτυρο πολύ καλής ποιότητας (χρησιμοποιώ το γνωστό με σήμα το προβατάκι)
  • ½ δόση Ganache
  • 200 γρ λευκή σοκολάτα λιωμένη και αραιωμένη με λίγο κρέμα γάλακτος

Σιρόπι:

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 1 ½ κούπα νερό
  • ½ κούπα γλυκόζη
  • 2 κ σ χυμός λεμονιού

 

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα .
Βήμα 2

2)  Βάζουμε στην μικρότερη άκρη του φύλλου μια μακριά βελόνα πλεξίματος
Βήμα 3

3)  Τυλίγουμε στην βελόνα το φύλλο αφήνοντας στο τέλος  2 εκ. από το φύλλο χωρίς να το τυλίξουμε, έτσι θα δημιουργηθεί η βάση στη φωλίτσα για να σταθεί  η σοκολάτα.
Βήμα 4

4) Σπρώχνουμε με τα χέρια μας και από τις δύο άκρες της βελόνας το φύλλο προς το κέντρο της βελόνας και το σουρώνουμε.
Βήμα 5

5) Τραβάμε προσεκτικά τη βελόνα και το κόβουμε στη μέση
Βήμα 6

6) Τυλίγουμε το κάθε μισό σε φωλίτσα φροντίζοντας να ενωθούν πιέζοντας καλά οι δύο άκρες και  φροντίζοντας να είναι κάτω η λωρίδα του φύλλου που δεν τυλίξαμε πριν, ώστε να έχει βάση η φωλίτσα μας και να σταθεί η σοκολάτα.
Βήμα 7

7) Βάζουμε τις φωλίτσες σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου να ροδίσουν καλά.
Βήμα 8

8)  Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά περίπου και περιχύνουμε  τις φωλίτσες αφού χλιάνουν λίγο. Μόλις κρυώσουν τα γεμίζουμε τα μισά με την Ganache και τα μισά με την λευκή σοκολάτα.

 

 

Απάντηση