Σύζυγος πρώην υπουργού υποσχέθηκε διορισμό και απέσπασε χιλιάδες ευρώ

Σε φυλάκιση 3,5 ετών καταδικάστηκε γυναίκα δικηγόρος, σύζυγος πρώην υπουργού, με θητεία μεταξύ 2009 και 2011, για πρωτοφανή απάτη. Η εν λόγω δικηγόρος, «αξιοποιώντας» τις… άκρες που είχε μέσω του συζύγου της, υποσχόταν διορισμούς στο Δημόσιο έναντι αδράς αμοιβής.

 Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, η υπόθεση ήρθε στο φως μέσα από το διορισμό μιας υποψήφιας σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, πτυχιούχου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατόχου μεταπτυχιακού διπλώματος. Όπως αναφέρεται, η δικηγόρος ανέλαβε την υπόθεση της κοπέλας το 2006, όταν εκείνη απέτυχε σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Μέχρι το 2014 την εξαπατούσε και της αποσπούσε χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να προσφεύγει εξ ονόματός της στη δικαιοσύνη. Η δικηγόρος και σύζυγος πρώην υπουργού, είχε στήσει τόσο καλά την απάτη, που παρουσίαζε στην κοπέλα μέχρι και πλαστές δικαστικές αποφάσεις, πλαστά έγραφα του ΑΣΕΠ, ακόμη και παραποιημένο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
 Η απάτη της δικηγόρου αποκαλύφθηκε από συνάδελφό της, τον οποίο εξουσιοδότησε η κοπέλα την άνοιξη του 2014 και αφού προηγουμένως υπάλληλος του ΑΣΕΠ τη διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε φάκελος με την υπόθεσή της. Η υπόθεση πήρε άλλη τροπή από τον Μάιο του 2014, όταν η μητέρα της γυναίκας πήγε στο ΑΣΕΠ και συνάντησε μια αρμόδια υπάλληλο. Η τελευταία δήλωσε παντελή άγνοια για το θέμα και ζήτησε να καταφύγουν με καταγγελία στον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης. Κατόπιν έρευνας, αποκαλύφθηκε η απάτη.

Όταν μίλησε με τη δικηγόρο, εκείνη πρότεινε στη νεαρή γυναίκα, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, να μην προχωρήσει σε καταγγελία στη Δικαιοσύνη και της έταξε άλλον διορισμό! Συγκεκριμένα της υποσχόταν ότι θα μεσολαβούσε, ώστε να διοριστεί ως υπάλληλος στη Βουλή.

 

Απάντηση