Βέροια: Η Οικονομική Επιτροπή ψήφισε τον προϋπολογισμό και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης

Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βέροιας ψήφισε ομόφωνα τον προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2016 και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης τα οποία θα αποτελέσουν θέμα εισήγησης προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν τα έσοδα ανέρχονται στα 43.937.767 ευρώ, 43 και το σύνολο των εξόδων στα 43.353.956 ευρώ ενώ καταγράφεται και αποθεματικό ύψους 583.810 ευρώ.
Την εισήγηση από πλευράς υπηρεσίας έκανε ο προϊστάμενος οικ. Υπηρεσίας του Δήμου Πέτρος Δαούλας ο οποίος απάντησε και σε σχετικές ερωτήσεις που αφορούσαν τα επιμέρους ζητήματα όπως και τις παρατηρήσεις που έγιναν επί των δυο θεμάτων.
Τα νέα στοιχεία του προϋπολογισμού αφορούν τον τρόπο εγγραφής μη χρηματοδοτούμενων και μη εγκεκριμένων έργων τα οποία θα περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό με αναμόρφωσή του μετά την ψήφισή τους.
Έτσι, όπως τόνισε ο κ. Δαούλας ο προϋπολογισμός γίνεται περισσότερο ρεαλιστικός.
Σε ότι αφορά τα έσοδα υπογραμμίστηκε ότι καταγράφεται η στέρηση στις εισπράξεις των βεβαιωμένων κάτι το οποίο αποτελεί απότοκο της γενικότερης αρνητικής οικονομικής συγκυρίας  και της αδυναμίας των πολιτών να ανταποκριθούν.
Δυστυχώς αποφασίζουν άλλοι για εμάς, υπογράμμισε το μέλος της οικ. Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος. Όπως είπε χαρακτηριστικά δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε μέτρα που εφαρμόζει η κεντρική διοίκηση και αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανακοίνωση για διακοπή ηλεκτροδότησης ως μέτρο πίεσης για την είσπραξη εσόδων.
«Η Δήμοι είναι κοντά στους πολίτες» είπε, «και δεν θα θέλαμε να βρίσκονται υπό το καθεστώς απειλής»
ΠΗΓΗ VERIANET.GR

Απάντηση