8 καθημερινά μυστικά των celebrities για υπέροχα μαλλιά

Αποφεύγουν όσο γίνεται περισσότερο τη χρήση σεσουάρ ή συσκευών ισιώματος
Φυσικά δεν μπορούμε να τα αποφεύγουμε πάντα και ειδικά όταν πρόκειται για ειδικές περιστάσεις όπου πρέπει να είμαστε καλοχτενισμένες. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε προϊόντα προστασίας από τη θερμότητα.
Κρατούν πάντα τα μαλλιά τους καθαρά
Ακούγεται τελευταία ότι αν δεν λουζόμαστε πολύ συχνά τα φυσικά έλαια της τρίχας απελευθερώνονται και την προστατεύουν. Οι ειδικοί στο Χόλιγουντ διαφωνούν. Στην πραγματικότητα πρέπει να ακολουθούμε τις ανάγκες των μαλλιών μας και να τα λούζουμε όσο συχνά χρειάζεται με ποιοτικά προϊόντα κατάλληλα για τον τύπο τους. Άλλωστε τα καθαρά μαλλιά είναι και σωστά ενυδατωμένα και λαμπερά. Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να λούζουμε καθημερινά τα μαλλιά μας ειδικά αν ζούμε και κινούμαστε σε πόλη όπου τα επίπεδα της μόλυνσης και της υγρασίας είναι υψηλά.
Κοιμούνται πάντα σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη
Η απαλή υφή του μεταξιού δεν δημιουργεί φριζάρισμα από την τριβή στην τρίχα όπως συμβαίνει με το βαμβάκι για παράδειγμα.
Προστασία από τον ήλιο
Η ζημιά που δημιουργούν οι υπεριώδης ακτίνες στο δέρμα επηρεάζουν το ίδιο και τα μαλλιά προκαλώντας θαμπάδα, ξηρότητα και κατεστραμμένες άκρες. Προστατεύουμε την τρίχα απλώνοντας ένα leave-in conditioner καθημερινά. Εφαρμόζουμε προϊόντα προστασίας με SPF ενώ είμαστε στην παραλία και φόρμουλες ιδανικές για χρήση μετά τον ήλιο κάθε φορά που λουζόμαστε
Κόβουν τα μαλλιά ακόμα και όταν τα μακραίνουν
Ακόμα και όταν θέλουμε να μακρύνουμε τα μαλλιά μας πρέπει τακτικά να καθαρίζουμε τις άκρες και την ψαλίδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τρίχα να είναι υγιής και να μακραίνει πιο εύκολα. Οι ειδικοί επιμένουν ότι πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας κάθε 6-8 εβδομάδες.
Δεν παρακάμπτουν την ενυδάτωση
Η τρίχα όπως ακριβώς και το δέρμα χρειάζεται πλούσια ενυδάτωση αφού βοηθά στην σωστή ανάπτυξη και υγιή όψη. Τα μαλλιά πρέπει να ενυδατώνονται κάθε φορά μετά τη χρήση σαμπουάν με κοντίσιονερ ή μάσκα ανάλογα με την φθορά. Επίσης ακόμα κι αν χρησιμοποιούμε συσκευή θερμότητας καλό είναι να εφαρμόζουμε σπρέι ή leave in προϊόν ενυδάτωσης ώστε να αποφύγουμε το φριζάρισμα, τις σπασμένες άκρες και το ξεθώριασμα του χρώματος.
Ακολουθούν σωστή διατροφή
Μια διατροφή πλούσια σε σίδηρο, Ω3 και πρωτεΐνες βοηθά στην σωστή ανάπτυξη των μαλλιών. Οι ειδικοί συνιστούν εναλλάξ μέσα στην εβδομάδα να καταναλώνουμε άπαχο κόκκινο κρέας, κοτόπουλο και ψάρι
Παίρνουν τις βιταμίνες τους
Ακόμα κι αν η διατροφή μας είναι άψογη υπάρχει περίπτωση να έχουμε έλλειψη βιταμινών. Για να το καταλάβουμε πρέπει να παρακολουθούμε την κατάσταση του δέρματος και των νυχιών μας. Για παράδειγμα αν η επιδερμίδα είναι θαμπή και τα νύχια λεπτά με τάση να ξεφλουδίζουν σημαίνει ότι ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από ένα συνδυασμό από βιταμίνες, αμινοξέα και φυτικές ουσίες που θα χαρίσουν λάμψη και δύναμη μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Απάντηση