Πώς να οργανώσετε το τέλειο παιδικό πάρτι γενεθλίων

Τα γενέθλια για όλα τα παιδιά είναι, ή τουλάχιστον θα πρέπει να είναι, μια μέρα γεμάτη χαρά, γέλιο και παιχνίδια. Ως γονείς λοιπόν, φέρετε την ευθύνη να κάνετε εκείνη τη ημέρα αξέχαστη για το μικρό σας και τους φίλους του. Πώς όμως θα οργανώσετε το τέλειο πάρτι γενεθλίων;
Καταρχήν κάντε μια λίστα με τους καλεσμένους. Αν το παιδί σας είναι στη νηπιακή ηλικία, δεν υπάρχει λόγος να το παρακάνετε με τα άτομα, γιατί μετά θα το μετανιώσετε. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι και πολύ δραστήρια, έτσι αν διαπιστώσετε ότι έχετε καλέσει πολλούς φίλους του μικρού σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε τον κατάλληλο χώρο και χέρια για να βοηθήσουν στο συμμάζεμα. Επίσης, να θυμάστε ότι πρέπει να υπάρχει ένας ενήλικας για κάθε τέσσερα παιδιά, ώστε να αποφύγετε τα ατυχήματα. Επιπλέον, μη ξεχνάτε ότι ανάμεσα στους καλεσμένους είναι και οι γονείς, οι οποίοι συνήθως μένουν μέχρι το τέλος του πάρτι.
Αφού έχετε γράψει όλους τους καλεσμένους, έφτασε η στιγμή να διαλέξετε τις προσκλήσεις. Αν φυσικά έχετε χρόνο μπορείτε να τις κάνετε μαζί με το μικρό σας, ώστε να μπει και εκείνο στο κλίμα των προετοιμασιών. Εξάλλου στο εμπόριο θα βρείτε πολλά πράγματα, όπως χαρτονάκια, αυτοκόλλητα, για να βάλετε στις προσκλήσεις. Ακόμα μπορείτε να βρείτε από τον υπολογιστή φιγούρες από τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών και να τις προσθέσετε.
Εφόσον αποφασίσετε να κάνετε το πάρτι στο σπίτι, πρέπει να το διακοσμήστε και κατάλληλα. Να βάλετε μπαλόνια, χαρτόνια στον τοίχο που να γράφουν happy birthday και να βγάλετε όλα τα παιχνίδια του παιδιού σας. Προσαρμόστε έτσι τον χώρο σας, ώστε το μικρό σας και οι φίλοι του να μπορούν να χορέψουν, να παίξουν, χωρίς να κινδυνεύουν να τραυματιστούν και χωρίς να προκληθούν ζημιές. Επίσης, μια καλή λύση είναι να προσλάβετε κάποιον επαγγελματία για να ψυχαγωγήσει τα μικρά. Είναι σίγουρο ότι τα πιο πολλά θα ενθουσιαστούν με την παρουσία του. Ακόμη μπορείτε να επιλέξετε ένα θέμα για το πάρτι. Για παράδειγμα αν το παιδί σας αγαπάει τους καουμπόηδες και τους ινδιάνους, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μικρή σκηνή και να φτιάξετε καπέλα για όλα τα παιδάκια.
Και επειδή πάρτι χωρίς φαγητό δεν γίνεται, ο παιδικός μπουφέ είναι η ιδανική λύση. Και αν αποφασίσετε να τον ετοιμάσετε μόνοι σας, τότε μη διστάσετε ούτε λεπτό και βάλτε και το μικρό σας στην κουζίνα. Η φαντασία είναι ο σύμμαχος σας, όταν πρόκειται να μαγειρέψετε για παιδιά. Φτιάξτε, με τα φαγητά που έχετε, αστεία ανθρωπάκια, τρενάκια και ότι άλλο σας έρθει στο μυαλό και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μικροί σας καλεσμένοι θα ξετρελαθούν.
Και να θυμάστε ότι τα παιδιά το μόνο που θέλουν είναι πολύ παιχνίδι και κέφι. Αν συνδυάσετε και τα δύο, τότε το πάρτι του μικρού σας θα μείνει αξέχαστο και σε εκείνο και στους φίλους του.

Απάντηση