Κρουασάν με κρέμα γάλακτος

Υλικά:
600 γραμμάρια αλεύρι
300 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
1 αυγό
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
100 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
10 γραμμάρια μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
ζάχαρη άχνη για να βάλετε από πάνω

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στο φούρνο μικροκυμάτων. Αφού λιώσει προσθέτουμε τη μαγιά, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο μπλέντερ το αλεύρι με το αυγό, το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε σε χαμηλή ένταση, προσθέτοντας σιγά σιγά τη κρέμα γάλακτος. Ύστερα αυξάνουμε για λίγο τη ταχύτητα μέχρι η ζύμη να γίνει μια μπάλα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 6 με 8 ώρες. Αφού ξεκουραστεί παίρνουμε ένα πλάστι και ανοίγουμε τη ζύμη, ρίχνοντας λίγο αλεύρι όταν πάει να μας κολλήσει. Κόβουμε τη ζύμη σε μεγάλα τρίγωνα και τα διπλώνουμε σε σχήμα κρουασάν και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε άλλες 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά. Όταν τα κρουασάν είναι έτοιμα και έχουν κρυώσει, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Απάντηση