ΔΙΕΘΝΗΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΥΓΕΙΑΣ

Εδώ και τώρα: Α. Λεβέντη “Στην Σουηδία δεν υπάρχουν προστίματα για τον κορωνοϊό”(Βίντεο)

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στην εκπομπή Εδώ και τώρα με τη Δέσποινα Καρέκλα και στο ράδιο Web TV Avena 97,7 ήταν καλεσμένη η Αθηνά Λεβέντη, η οποία εργάζεται ως νοσηλεύτρια στην Σουηδία.

Σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας στη Σουηδία η κυρία Λεβέντη είπε,  ότι η Σουηδία δεν είχε ποτέ ολικό lockdown, ήθελε να επιλέξει μια στρατηγική που να κρατήσει στον χρόνο. Η χρήση μάσκας ήρθε πριν έναν μήνα και ήταν υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς στις ώρες αιχμής. Το προηγούμενο διάστημα και τώρα την φοράει όποιος θέλει.

Στην Σουηδία δεν υπάρχουν προστίματα. Υπάρχει διαρκής ενημέρωση, γιατί εκεί πιστεύουν ότι είναι ευθύνη του καθενός να προσέχει για να προστατέψει τον εαυτό του και τους άλλους. Ο μεσος ορος αυτών που απεβίωσε είναι 82 ετών.

Ο εμβολιασμός προχωράει στη Σουηδία, βρίσκονται στην πρώτη φάση και έχουν εμβολιαστεί πάνω από 300.000 άτομα. Το σύστημα υγείας οργανώθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και έχουν οργανωθεί χώροι για μαζικούς εμβολιασμούς και μέχρι τον Ιούνιο ευελπιστούν να έχει εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού.

Τα ψυχιατρικά ιδρύματα έχουν κλείσει και οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα είναι ενσωματωμένοι στην κοινωνία με την κατάλληλη βοήθεια και ασφάλεια που τους παρέχεται.

Όποιος σκέφτεται να μεταναστεύσει στη Σουηδία, η συμβουλή της είναι να κάνει κάποια προετοιμασία και να μην το τολμήσει απροετοίμαστος.

Περισσότερα δείτε στο βίντεο:

Απάντηση