ΗΜΑΘΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΑΙΔΕΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Εδώ και τώρα: Κ. Θωμαδάκη καθ. αγγλικών “Ο εκπαιδευτικός δεν πρέπει να ξεχνά ότι υπήρξε μαθητής”(Βίντεο)

Την Τρίτη 9  Φεβρουαρίου στην εκπομπή Εδώ και Τώρα και στο ράδιο Web TV Avena 97,7 ήταν καλεσμένη η Κάτια Θωμαδάκη, καθηγήτρια αγγλικών και ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου ξένων γλωσσών From A to Z.

Το κέντρο ξένων γλωσσών το έχουν δημιουργήσει με την αδερφή της Λουκία Θωμαδάκη με πρότυπα εξωτερικού. Φροντίζουν τα τμήματα να είναι ολιγομελή, να χρησιμοποιούν την τεχνολογία και μέχρι στιγμής τα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών τους επιβεβαιώνουν.

Σύμφωνα με την κυρία Θωμαδάκη ένας επιτυχημένος εκπαιδευτικός οφείλει να μην ξεχνά ότι υπήρξε μαθητής και να έχει κατανόηση.

Εξαιτίας της πανδημίας η τηλεκπαίδευση τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα δούλεψε,  καθώς υπάρχει υποστηρικτικό υλικό από τις εταιρείες που συνεργάζονται που βοηθά ώστε τα παιδιά να προχωρούν κανονικά. Όσον αφορά τον δημόσιο τομέα πιστεύει, ότι τα παιδιά θα βγούνε πολύ κουρασμένα από το δεύτερο lockdown.

Σχετικά με τις αναβολές των εξετάσεων, τόνισε ότι οι μαθητές που έπρεπε να είχαν δώσει εξετάσεις για τα πτυχία τους είναι πολύ κουρασμένοι και η ψυχολογική πίεση είναι  μεγάλη. Στην παρούσα φάση, η δια ζώσης εξέταση δεν μπορεί να αντικατασταθεί από το ίντερνετ.

Αντίθετα, η δια ζώσης διδασκαλία πιστεύει, ότι  μπορεί  να αντικατασταθεί σε μεγάλο ποσοστό από την τηλεκπαίδευση με τη βοήθεια της τεχνολογίας. 

Τέλος, θεωρεί ότι η  δημόσια εκπαίδευση έχει ένα πρόβλημα στα θεμέλια της, ο τρόπος που τα βιβλία είναι διατυπωμένα πρέπει να αλλάξει και οι καθηγητές οφείλουν να ανταπεξέλθουν στα νεα δεδομένα πάρα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Απάντηση