ΔΙΕΘΝΗΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΥΓΕΙΑΣ

Ο κορυφαίος νευροχειρουργός Μπούκας Αλέξανδρος από την Οξφόρδη στον Αvena(Βίντεο)

Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στην εκπομπή “Εδώ και τώρα” με τη Δέσποινα Καρέκλα και στο ράδιο Webtv Avena Fm 97,7 ήταν καλεσμένος ο  κορυφαίος νευροχειρουργός από την Αλεξάνδρεια Αλέξανδρος Μπούκας, ο οποίος εργάζεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Οξφόρδης ως senior registrar στη Νευροχειρουργική, μια θέση που κατέκτησε ύστερα από διεθνή διαγωνισμό στον οποίο ήρθε πρώτος σε όλη την Αγγλία το 2015.

Όπως είπε ο ίδιος στην Αγγλία οι άνθρωποι που αξίζουν έχουν τη δυνατότητα να προωθηθούν και υπάρχει αξιοκρατία, στοιχείο που δεν χαρακτηρίζει το ελληνικό σύστημα.

Ο κλάδος της νευροχειρουργικής έχει γνωρίσει τρομερά άλματα τα τελευταία χρόνια.

Σχετικά με την πανδημία τόνισε, ότι στην αρχή η κατάσταση με τον κορωνοϊό ήταν δύσκολα διαχειρίσιμη, πλέον όμως υπάρχει η εμπειρία.

Το εμβόλια για τον κορωνοϊό έχουν γίνει για το αρχικό στέλεχος του ιού Covid-19 και είναι ό,τι καλύτερο έχουμε αυτήν τη στιγμή. Ασφαλή συμπεράσματα για την ανοσία που αποκτά κάποιος από τα εμβόλια και το αν τα εμβόλια είναι κατάλληλα στις μεταλλάξεις του ιού θα δείξουν μελέτες στον επόμενο χρόνο.

Στην κανονικότητα θα επιστρέψουμε όταν ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού εμβολιαστεί. Μέχρι όμως να φθάσουμε σε αυτό το σημείο θα διανύσουμε έναν μεγάλο δρόμο.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο:

Απάντηση