ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Toyota και τα ιπτάμενα αυτοκίνητα

Η Toyota και τα ιπτάμενα αυτοκίνητα

H Toyota επενδύει στο μέλλον της αυτοκίνησης, το οποίο όπως δείχνουν οι προβλέψεις θα μετακινηθεί εν μέρει από το έδαφος στον αέρα.

Η ιαπωνική φίρμα πιστεύει στα ιπτάμενα αυτοκίνητα και η απόδειξη είναι η επένδυση που έκανε το 2017 στην εταιρεία Cartivator, καταβάλλοντας το ποσό των 350.000 ευρώ. Σήμερα, βάζει πολύ πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, βγάζοντας 353 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της και υποστηρίζει την εταιρεία Joby Aviation, η οποία είναι γνωστή στην εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων που μπορούν να απογειωθούν.
H Toyota, έχοντας το μεγαλύτερο μετοχικό μερίδιο της Joby, θα φτιάξει και το πρώτο ηλεκτρικό ιπτάμενο όχημα. Ελάχιστες πληροφορίες είναι γνωστές, ωστόσο στην ιστοσελίδα της Joby, το αεροσκάφος χωράει τέσσερις επιβάτες και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι και 322 χλμ./ώρα, ενώ μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 241 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO της Toyota, Akio Toyoda, οι αερομεταφορές είναι ένας μακρυπρόθεσμος στόχος, που θα ήθελαν να ασχοληθούν.

 

Απάντηση