ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκατομμύρια ακρίδες «σκέπασαν» τον ουρανό: Έντρομοι οι κάτοικοι τράπηκαν σε φυγή (φώτο)

Εκατομμύρια ακρίδες «σκέπασαν» τον ουρανό: Έντρομοι οι κάτοικοι τράπηκαν σε φυγή (φώτο)

Σμήνη ακρίδων σαρώνουν την ανατολική Αφρική, πιθανότατα εξαιτίας των ακραίων καιρικών μεταβολών, σε περιοχές που μαστίζονται πότε από την καταστροφική ξηρασία και πότε από πλημμύρες.

Το σμήνος των εντόμων έκανε… μαύρο τον ουρανό και εμπόδισε τη θέα του ιερού βουνού Ololokwe στην Κένυα.

Ο κόσμος παρακολουθούσε με φρίκη το θέαμα εκατομμυρίων ακρίδων να πετούν με γρήγορη ταχύτητα στον ουρανό, καθώς ορισμένοι επεσήμαναν ότι είναι η «εποχή της μετανάστευσης στο Βορρά».

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, η τρέχουσα κατάσταση στην Ανατολική Αφρική παραμένει εξαιρετικά ανησυχητική καθώς σχηματίζονται περισσότερα σμήνη και ωριμάζουν στη βόρεια και κεντρική Κένυα.

Όμως πρόκειται για μια μια άνευ προηγουμένου απειλή για την επισιτιστική ασφάλεια των χωρών και τα προς το ζην, διότι συμπίπτει με την έναρξη των μακριών βροχών και της περιόδου φύτευσης.

Ο Δρ. Keith Cressman, ανώτερος αξιωματικός πρόγνωσης ακρίδων, δήλωσε στην Daily Star Online ότι είναι δύσκολο να προβλέψουμε πότε θα φτάσεις στο τέλος της, η πανώλη της ακρίδας στην ανατολική Αφρική.

Και παράλληλα με την πανδημία του κορωνοϊού, που πολλές χώρες στην Αφρική επιβάλλουν μέτρα για τον περιορισμό της νόσου, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και… τις ακρίδες.

 

 

Απάντηση