ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυστρία: Φονική έκρηξη σε τερματικό σταθμό φυσικού αερίου

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην εγκατάσταση φυσικού αερίου του Μπάουμγκάρτεν, στην ανατολική Αυστρία.

 

«Έκρηξη σημειώθηκε στις 08.45 (τοπική ώρα, 09.45 ώρα Ελλάδος) και ακολούθησε πυρκαγιά. Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, αλλά υπάρχουν πολλοί τραυματίες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες», δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο γιατουλάχιστον 17 τραυματίες, ενώ ορισμένα ανεβάζουν τον αριθμό στους 60. Ο Ερυθρός Σταυρός κάνει λόγο για τουλάχιστον πέντε σοβαρά τραυματίες. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει ολόκληρη την περιοχή.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, φαίνονται πολλά παρκαρισμένα αυτοκίνητα, τα οποία έχουν λιώσει από την ισχύ της έκρηξης. Δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για το αν και πόσοι άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται εγκλωβισμένοι.

Ο τερματικός σταθμός του Μπάουμγκάρτεν είναι το βασικό κέντρο διανομής του φυσικού αερίου που προέρχεται από τη Ρωσία και τη Νορβηγία.

Πηγή: Reuters

Απάντηση