ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μια φορητή 24άρα οθόνη

Μία startup από το Χιούστον των ΗΠΑ εμπνεύστηκε μία μεγάλη οθόνη που μπορεί να διπλώσει σαν μία μικρή ομπρέλα, για να τη μεταφέρεις όπου θέλεις

Ωραία τα smartphones, ωραία και τα tablets, όμως πολλές φορές η μικρή (άντε μεσαία, για τη δεύτερη κατηγορία συσκευών) οθόνη τους αφήνει ενίοτε τους χρήστες τους παραπονεμένους – ειδικά τους διοπτροφόρους που αναγκάζονται να κολλούν τη συσκευή στη μύτη τους αν χρειάζεται να τσεκάρουν κάποια λεπτομέρεια. Το περιορισμένο μέγεθος εξυπηρετεί, βέβαια, και έναν συγκεκριμένο σκοπό: την πιο άνετη μεταφορά της συσκευής. Φαντάζεσαι να κουβαλούσες παραμάσχαλα ολόκληρη οθόνη 24 ιντσών; Και εντάξει, τα κατάφερνες. Σε λίγο διάστημα θα γέμιζε γρατζουνιές και θα χρειαζόσουν καινούργια…

Όλα αυτά ισχύουν για τις συμβατικές οθόνες LCD/LED που κυκλοφορούν στην αγορά. Τώρα όμως ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα νέο προϊόν που θα αλλάξει τα δεδομένα. Η SPUD είναι μία οθόνη 24 ιντσών που ανοιγοκλείνει περίπου όπως μία μικρή ομπρέλα και σου επιτρέπει να την πάρεις μαζί σου όπου πας. Είναι ιδιαίτερα εύκολη στη μεταφορά, καθώς οι διαστάσεις της και το βάρος της δεν ξεπερνούν αυτά ενός βιβλίου (και δεν εννοούμε κανέναν ογκώδη τόμο).

Η SPUD αποτελεί στην ουσία ένα υβρίδιο προτζέκτορα, ο οποίος συνδέεται με τη συσκευή σου (μέσω καλωδίου HDMI ή ασύρματου δέκτη) και προβάλλει εικόνες στο εύκαμπτο υλικό που μοιάζει με πανί. Το υλικό αυτό είναι ένα εύκαμπτο πολυμερές, το οποίο δεν σπάει, δεν τσαλακώνει και μπορεί να πλυθεί, αν λερωθεί. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, η ανάλυσή της είναι 1280×720, η φωτεινότητά της φτάνει στα 785 nits, το βάρος της δεν ξεπερνά τα 900 γραμμάρια και η μπαταρία διαρκεί από 4 έως 10 ώρες – ανάλογα με τη φωτεινότητα.

Όσο για τις χρήσεις της, μπορείς να πάρεις μαζί σου τη SPUD στο ταξίδι, το κάμπινγκ, την καφετέρια ή και μέσα στο σπίτι, για να μην αλλάζεις δωμάτιο την κανονική σου οθόνη. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, ενδείκνυται για προβολή ταινιών, για videogames, ακόμα και για δουλειά γραφείου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η καμπάνια της SPUD στο Kickstarter κάνει χρυσές δουλειές. Έχοντας ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου έχει μαζέψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 680 χιλιάδες δολάρια (650 χιλιάδες ευρώ), με αρχικό ζητούμενο κεφάλαιο τα 33 χιλιάδες δολάρια (31,5 χιλιάδες ευρώ). Η καμπάνια ολοκληρώνεται αύριο, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.

πηγή

 

Απάντηση