ΑΘΛΗΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Ελλάδα επιστρέφει στην τελική φάση ενός #EuroVolleyU19W και το avena.gr ήταν εκεί (vid)

Η Ελλάδα επιστρέφει στην τελική φάση ενός #EuroVolleyU19W για πρώτη φορά από το 2014, αφού απέκλεισε τη Γαλλία με 3-0 (28-26, 25-13, 25-13).

To avena.gr για μια φορά ακόμη βρέθηκε σε μια μεγάλη διοργάνωση και κοντά στο ελληνικό βόλεϊ και για λογαριασμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης κάλυψε την τηλεοπτική παραγωγή όλων των αγώνων και τις τρεις ημέρες.

Η Γαλλία, η οποία τερμάτισε δεύτερη, έχει ακόμα μια ευκαιρία να περάσει στην τελική φάση, μέσω του 3ου γύρου των προκριματικών.

Η Γαλλία πήρε από νωρίς προβάδισμα στο τρομακτικό πρώτο σετ, αλλά η Ελλάδα ξεπέρασε κάποια σχετικά κακή υποδοχή για να προλάβει με 14-14 και ήταν η πρώτη που έφτασε στο σετ στο 24-22 – αν και χρειάστηκαν συνολικά πέντε προσπάθειες από τους γηπεδούχους. για να το τελειώσει και μόνο μετά από ένα λάθος με το δίχτυ από τη γαλλική πλευρά.

Μέχρι τώρα η Ελλάδα είχε πάρει φωτιά, χτίζοντας σε ένα σερί δέκα πόντων με τη Γεωργία Αγγελοπούλου στο σερβίς, από 4-5 κάτω για να προηγηθεί με 14-5. Και η Ελλάδα δεν κοίταξε ποτέ πίσω, ανεβάζοντας ταχύτητα και βελτιωνόταν εκθετικά καθώς το παιχνίδι συνεχιζόταν για να διεκδικήσει το δεύτερο και το τρίτο σετ σταθερά και πειστικά, με αξιοσημείωτη ευκολία.

Μόλις η Μάρθα Ανθούλη ξεπέρασε τις ανησυχίες των πρώτων σετ και άρχισε να σκοράρει, κράτησε τους πόντους και ολοκλήρωσε το παιχνίδι σε υψηλό τουρνουά 28 πόντων, με επιθετική απόδοση 59% (26/44), καθώς η Αγγελοπούλου συνεισέφερε τέσσερις άσσους και δέκα ακόμη πόντους με την Αικατερίνη Αλλαγιάννη να προσθέτει τέσσερα μπλοκ.

Ο Nawelle Chouikh-Barbez ήταν ο μοναδικός παίκτης της Γαλλίας που σκόραρε διψήφιο, με 11 πόντους.

«Το άγχος των κοριτσιών συνεχίστηκε σήμερα, γιατί ήθελαν πάρα πολύ να προκριθούν», δήλωσε μετά τον αγώνα ο προπονητής της Ελλάδας Ανέστης Γιαννακόπουλος. “Γι’ αυτό το πρώτο σετ δεν πήγε ακριβώς σύμφωνα με τα σχέδιά μας – αν και καταφέραμε να ανακτήσουμε τη συγκέντρωσή μας που ήταν το κλειδί για τη νίκη μας.”

Νωρίτερα το απόγευμα η Λετονία είχε ξεπεράσει το Ισραήλ για μια νίκη με 3-1 (25-22, 20-25, 25-18, 25-12) για να διεκδικήσει την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη του Pool με ρεκόρ 1-2. Αν και το Ισραήλ έπεσε μαχόμενος, παρέμεινε χωρίς νίκη στο κάτω μέρος του πίνακα.

Η Λετονία προηγήθηκε με 10-0 στο πρώτο σετ, αλλά τελικά έπαιξε κάπως ισορροπημένο και το Ισραήλ έκλεισε ακόμη και τους τρεις πόντους στο 18-15. Η Λετονία έφτασε στο σημείο με έξι εκτός, αλλά η τελευταία απόπειρα του Ισραήλ για μια θαυματουργή επιστροφή απέτυχε.

Το Ισραήλ προσπάθησε ξανά στο τρίτο να ταρακουνήσει τα πράγματα, προερχόμενος από πίσω πήρε ένα σύντομο προβάδισμα 11-13 πριν η Λετονία ανακάμψει.

Η Karmena Struka ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από τη νίκη της Λετονίας, συνεισφέροντας στον αγώνα με 17 πόντους στο σκοράρισμα, συμπεριλαμβανομένων έως και έξι μπλοκ και πέντε άσων, καθώς και με 55% (6/11 στην επίθεση).

Το Ισραήλ ήταν εξαιρετικό σήμερα στην άμυνα, αλλά το σερβίς και το μπλοκ μας αντιστάθμιζε αυτό», είπε ο προπονητής της Λετονίας, Ilmars Pulins. «Και ολοκληρώσαμε το τουρνουά με θετικό τρόπο».

«Μας έχει μείνει μια πικρή γεύση», είπε ο Λόγκαν Τομ, ο προπονητής του Ισραήλ. «Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει τουλάχιστον έναν αγώνα, αλλά η Λετονία άντεξε περισσότερο και άξιζε τη νίκη».

Απάντηση