ΑΘΛΗΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην 19η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην 19η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, υποδέχεται την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ. την «φλόγα της αγάπης» της 19ης Λαμπαδηδρομίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α) και καλεί τους δημότες να συμμετέχουν στην εκδήλωση αυτή, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού COVID-19.

Ο θεσμός της λαμπαδηδρομίας αποτελεί μια γιορτή, που διοργανώνει η Π.Ο.Σ.Ε.Α.. Η «φλόγα της αγάπης» όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, περνάει από όλες τις πόλεις της Ελλάδας, μέσα από ένα κλίμα γιορτής για να μεταδώσει το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η άφιξη της φλόγας θα γίνει στο χώρο του Δημοτικού Αμφιθεάτρου (οδός Βεροίας). Θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία με μοτοσικλετιστές, ποδηλάτες, αθλητές, εθελοντές και πολίτες, επί των οδών: Βεροίας- Ναούσης- Δ. Βετσοπούλου – Θεμιστοκλή Σοφούλη και θα καταλήξει στο χώρο του Δημοτικού Αμφιθεάτρου , όπου θα πραγματοποιηθεί άναμμα του βωμού.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει εκδήλωση με τις χορωδίες του Δήμου Αλεξάνδρειας «Αλεξανδρινές Φωνές» και «Μελισσάνθη » καθώς και βράβευση των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Αλεξάνδρειας

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Αλεξάνδρειας, η ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Τοπικής Κοινότητας Λιανοβεργίου, οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών Μελίκης, Πλατέος, Τρικάλων, και Νησίου, Νεοχωρίου και Καψόχωρας

Παράλληλα την ημέρα της εκδήλωσης, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Αλεξάνδρειας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καλούν τους πολίτες να προσφέρουν φάρμακα (ενδεικτικές κατηγορίες φαρμάκων: παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντιβιώσεις, καρδιολογικά, φάρμακα για στομάχι, χοληστερίνη, σάκχαρο, αντιαλλεργικά, αντιφλεγμονώδη, φάρμακα αναπνευστικού, επιδεσμικό υλικό, γάζες κ.α.), προκειμένου να ενισχυθεί η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Αλεξάνδρειας, που στόχο έχει την στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην αγορά φαρμάκων.

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βέροιας θα διοργανώσει Εθελοντική Αιμοδοσία στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:00π.μ έως και 13:30μ.μ στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας με σκοπό την ενίσχυση του αποθέματος της Δημοτικής Τράπεζας αίματος που θα εξυπηρετεί την κάλυψη έκτακτων κυρίως περιστατικών ασθένειας ή ατυχήματος συνανθρώπων μας.

Απάντηση