ΑΘΛΗΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Εδώ και τώρα Πετράκης Κ. πρωταθλητής parasnowboard “Δεν πρέπει να υπάρχει ταμπού στην αναπηρία”(βίντεο)

Εδώ και τώρα Πετράκης Κ. πρωταθλητής parasnowboard “Δεν πρέπει να υπάρχει ταμπού στην αναπηρία”(βίντεο)

Καλεσμένος στην εκπομπή Εδώ και τώρα με τη Δέσποινα Καρέκλα και στο ράδιο web tv Avena 97,7 ήταν την Τρίτη 30 Μαρτίου ο Κωνσταντίνος Πετράκης αθλητής του parasnowboard που πρωταγωνιστεί τόσο σε ελληνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου.

Αναφερόμενος στην τελευταία του διάκριση καθώς κατάφερε να  πάρει την 7η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο που διεξήχθη στην Φινλανδία πριν περίπου από 1 μήνα είπε,  ότι είναι ευχαριστημένος από την θέση που κατάφερε να πάρει, αν και είχε κάνει ελάχιστες προπονήσεις στο χιόνι, διότι η πολιτεία άργησε να πάρει απόφαση, ενώ θα έπρεπε να την πάρει νωρίτερα, για να μπορέσει ως αθλητής να προετοιμαστεί κατάλληλα για τη διοργάνωση.

Εξαιτίας της πανδημίας έχουν ακυρωθεί οι υπόλοιποι αγώνες και από την καινούργια σεζόν θα ξεκινήσει ξανά προετοιμασία στο χιόνι με στόχο να αγωνιστεί με το εθνόσημο στους χειμερινούς παραολυμπιακούς αγώνες του 2022 που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο, κάτι που είναι και ο μεγάλος του ποθος, όπως είπε.

Αναπολώντας το παρελθόν και ερωτώμενος για όταν είχε αναλάβει την εκπροσώπηση της Ελλάδας στους 12ους Παραολυμπιακούς Χειμερινούς Αγώνες στο PyeongChang απάντησε, ότι ήταν η κορυφαία στιγμή στην καριέρα του και τα συναισθήματα που βίωσε ήταν τόσο δυνατά που δεν περιγράφονται με λόγια.

Στην Ελλάδα θεωρεί ότι μπορούν να γίνουν κάποια events εάν φυσικά βελτιωθούν και αξιοποιηθούν περισσότερο τα χιονοδρομικά κέντρα.

Με το snowboard ασχολήθηκε από μικρή ηλικία και όταν έφτασε σε αγωνιστικό επίπεδο ήταν σχεδόν έτοιμος. Ωστόσο,  για να ακολουθήσει το βαρύ πρόγραμμα του πρωταθλητισμού έθεσε κάποιες  προτεραιότητες. Στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή είναι ο μοναδικός Έλληνας που εκπροσωπεί την χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις στο άθλημα του parasnowboard. Όμως,  ο ίδιος θα ήθελε να υπήρχε ανταγωνισμός γιατί αυτό θα τον βοηθούσε περισσοτερο.

Ακόμη,  τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ταμπού στην αναπηρία και ότι το σωματείο “Εν σώματι υγιεί” από το οποίο ξεκινήσε και συνεχίζει και σήμερα θα πρέπει να βοηθηθεί με σκοπό περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Ο ίδιος αντιμετώπισε την παράλυση  που έχει στο δεξί του χέρι σκεπτόμενος ότι το πρόβλημα πρέπει να το κάνει πλεονέκτημα. Η συμβουλή που δίνει είναι ότι όσο περισσότερο προσπαθεί κάποιος να κρύψει κάτι τόσο περισσότερο φαίνεται. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει ταμπού, αλλά να κοιτάξει κάποιος το πρόβλημα στα μάτια και να το αντιμετωπίσει.

Τέλος, δήλωσε, ότι ως πολιτεία έχουμε ακόμη δρόμο να λειτουργήσουμε σε πρότυπα εξωτερικού.

Περισσότερα δείτε στο βίντεο:

Απάντηση