ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΥΓΕΙΑΣ

Εδώ και τώρα: Ποντίκας Δ. ερευνητής “Το παιχνίδι με τον κορωνοϊό είναι στημένο”(βίντεο)

Εδώ και τώρα: Ποντίκας Δ. ερευνητής “Πρέπει να ξυπνήσουμε και να καταλάβουμε ότι το παιχνίδι με τον κορωνοϊό είναι στημένο”(βίντεο)

Καλεσμένος στην εκπομπή Εδώ και Τώρα με τη Δέσποινα Καρέκλα και στο ράδιο web tv Avena 97,7 ήταν την Τρίτη 26 Μαρτίου ο ερευνητής και ιδρυτής του διεθνώς αναγνωρισμένου εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας menidimedica Αιτωλοακαρνανίας Ποντίκας Δημήτρης.

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που αφορά τον κορωνοϊό ο κύριος Ποντίκας τοποθετήθηκε για όλα εκείνα που είναι μείζονος σημασίας.
Στο ξεκίνημα της συνέντευξης θέλοντας να διαχωρίσει το τι είναι πανδημία και επιδημία, είπε, ότι δεν αποδέχεται τον όρο πανδημία γιατί το ποσοστό θνησιμότητας εξαιτίας του κορωνοϊού δεν δικαιολογεί αυτόν τον όρο.

Επίσης, είπε ότι ο κορωνοϊός και η επιστήμη εργαλειοποιούνται προκειμένου να επιτευχθούν κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Ως ανθρωπότητα βρισκόμαστε σε ένα διεθνές πείραμα και μπορούμε να μιλάμε για μια σύγχρονη δουλεία καθώς η κοινή γνώμη κατευθύνεται προς τα συμφέροντα που θέλουν να εξυπηρετηθούν. Χαρακτηριστικά είπε, ότι η ανθρωπότητα χρήζει ψυχανάλυσης και ότι βλέπουμε μπροστά μας τους βιαστές μας να μας λένε κάντε αυτό και εμείς το κάνουμε έχοντας το σύνδρομο της Στοκχόλμης.

Όσον αφορά το μοριακό τεστ με τιμή υποπολλαπλάσια από τα τεστ που κυκλοφορούν και ποσοστό αποτελεσματικότητας 97% το οποίο έχει αναπτύξει είπε, ότι ο τρόπος που έχει αναπτύξει το τεστ έχει αναγνωριστεί στο εξωτερικό αλλά στην Ελλάδα συνάντησε κλειστές πόρτες και δεν έχει προκύψει το ανάλογο ενδιαφέρον για χρηματοδότηση ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί και να χρησιμοποιείται από το σύνολο του πληθυσμού.

Όσον αφορά τα self tests τα οποία μπορούν να κάνουν οι πολίτες μόνοι τους δήλωσε, ότι για να γίνουν σωστά τα τεστ πρέπει οι πολίτες να είναι εξοικειωμένοι με το να πάρουν σωστό δείγμα. Όλη αυτή η διαδικασία θα φέρει σκληρότερα μέτρα και lockdown και κρύβονται οικονομικοί λόγοι καθώς δεν θα είναι στην πραγματικότητα δωρεάν αλλά θα πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα rabid tests τόνισε, ότι δεν μπορούν να ανιχνεύσουν κορωνοϊό και δεν μπορούν να ταυτοποιήσουν θετικό κρούσμα αλλά χρησιμοποιούνται με σκοπό την ιχνηλάτηση του κοινωνικού συνόλου ενώ η ταυτοποίηση γίνεται μόνο με το μοριακό τεστ.

Σχετικά με το πειραματικό φάρμακο που έχει αναπτύξει που εξαλείφει τον κορωνοϊό σε 48 ώρες είπε, ότι απευθύνθηκε σε ελληνικούς κρατικούς φορείς, ωστόσο, δεν έλαβε κάποια απάντηση και ζει με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή μπορεί να αλλάξει κάτι και να δοθεί το πράσινο φως για να περάσει στο δεύτερο και στο τρίτο στάδιο.

Η ανθρωπότητα θα είναι πάντοτε τουλάχιστον ένα ή και περισσότερα βήματα πίσω από την εξελικτική πορεία του ιού. Επομένως τα εμβόλια που χορηγούνται έχουν δημιουργηθεί με δεδομένα που είχαν οι επιστήμονες στα χέρια τους πριν από 5 με 6 μήνες στην καλύτερη των περιπτώσεων. Αυτό σημαίνει, ότι πίσω από τα εμβόλια υπάρχουν οικονομικοί λόγοι και ότι είμαστε σε ένα διεθνές πείραμα και όποιος εμβολιάζεται επισήμως γίνεται μέρος αυτού.
Όσο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού δήλωσε, ότι αντιβαίνει σε όλες τις συμβάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν μπορεί να διχάζεται μια ολόκληρη κοινωνία.

Σχολιάζοντας τα σημερινά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση επισήμανε, ότι τα lockdown φέρνουν φτώχεια, ανασφάλεια και θάνατο. Θα χρειαστούν δεκαετίες να επανέλθουμε από αυτό το σοκ και θα χρειαστεί ψυχολογική υποστήριξη και θα πρέπει να δοθούν κατεύθυνσεις σε θέματα ψυχολογίας, διατροφής, υγείας με σκοπό να θωρακιστεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Το μόνο θετικό που έφερε η υγειονομική κρίση είναι να αποκτήσουμε ως άνθρωποι υγειονομική κουλτούρα. Επίσης, δεν είναι υπέρ της διπλής μάσκας γιατί όπως είπε, μάσκα πρέπει να φορούν μόνο όσοι νοσούν και έχουν συμπτώματα.

Η λύση είναι απλή, είπε χαρακτηριστικά, αρκεί να ξεκινήσουμε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, να έχουμε κριτική ικανότητα και να αντιληφθούμε την πλύση εγκεφάλου που δεχόμαστε καθημερινά. Η οικονομική δραστηριότητα πρέπει να επανέλθει και οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να προστατευτούν με τους σωστούς τρόπους, να υπάρχει πρωτοβάθμια περίθαλψη που δεν υφίσταται στην χώρα μας και να εφαρμόζονται μέτρα που να έχουν γνώμονα τον άνθρωπο.

Ερωτώμενος για το ποια είναι η γνώμη του σχετικά με το μόνιμο επιχείρημα της κυβέρνησης για την έλλειψη ΜΕΘ απάντησε, ότι ένα κρεβάτι ΜΕΘ κοστίζει 3000 ευρώ. Επομένως, η κυβέρνηση είναι σε θέση εάν θέλει να λύσει αυτό το πρόβλημα.

Ως επιστήμονας ακολουθεί τη μέση οδό και δεν τάσσεται υπέρ των ακραίων αντιλήψεων είτε αυτές αφορούν τους ψεκασμενους είτε αυτές αφορούν τα εμβόλια. Έχουν γίνει ενέργειες από την πλευρά του και δημιουργήθηκε μια ομάδα από επιστήμονες, γιατρούς και νομικούς που ένωσαν τις φωνές τους και δημιούργησαν μια ένωση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με καμία κομματική παράταξη, που υπερασπίζονται τη δημοκρατία, προσπαθούν να βοηθήσουν τον κόσμο και καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης πάντοτε με νομιμότητα, βασισμένοι στις διεθνείς συμβάσεις, στους νόμους, σε επιχειρήματα και μελέτες.

Το μήνυμα του είναι ότι η διχόνοια δεν φέρνει πότε καλά αποτελέσματα και έχει ως παράδειγμα τον Μέγα Αλέξανδρο ο οποίος όταν μαζί με τους στρατιώτες του διέσχιζαν μια έρημο και του πρόσφεραν λίγο νερό που βρήκαν ανάμεσα στα βράχια, εκείνος το έριξε και είπε ότι εάν δεν έχει για όλους δεν έχει και για εκείνον. Καταλήγοντας λέει, ότι το παιχνίδι με τον κορωνοϊό είναι στημένο καθώς σύμφωνα με την μελέτη που έκανε το Πανεπιστήμιο του Yale, η οποία είναι δημοσιευμένη και σε site της αμερικανικής κυβέρνησης, επιστήμονες χωρίστηκαν σε ομάδες με σκοπό να μάθουν πώς να κατευθύνουν την κοινή γνώμη και να περάσουν τα σημερινά μηνύματα, να σπείρουν τον φόβο και την ενοχή. Έχουμε οδηγηθεί σε μια σύγχρονη δουλεία. Μακάρι να ξυπνήσουμε ως Έλληνες γιατί το αύριο που μας σερβίρουν είναι χωρίς κοινωνία.

Περισσότερα δείτε στο βίντεο:

 

Απάντηση