ΑΘΛΗΤΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΑΙΔΕΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Εδώ και τώρα: Ρωσσάκης Δ. μιλά για τα φαινόμενα βίας στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τους τρόπους ευαισθητοποίησης(Βίντεο)

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου καλεσμένος στην εκπομπή Εδώ και τώρα και στο ράδιο web tv Avena 97,7 ήταν ο οικονομολόγος και σύμβουλος ευρωπαϊκών προγραμμάτων Ρωσσάκης Δημήτρης, ο οποίος αναφέρθηκε στους τρόπους ευαισθητοποίησης απέναντι στα φαινόμενα βίας στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. 

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι στην κορυφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θεωρείται μια εκ των σημαντικότερων προτεραιοτήτων της έχοντας ως σκοπό την προσωπική αυτοβελτίωση.

Επίσης τόνισε, ότι εάν ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αντιμετωπιζει προβλήματα θα εχει προβληματα και ο επαγγελματικός αθλητισμός. Ο αθλητισμός είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας. Αυτό σημαίνει ότι τα ρατσιστικά φαινόμενα όταν εμφανίζονται στα γήπεδα έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία.

Η πανδημία επηρέασε πολύ τον αθλητισμό όπου στο επίκεντρό του είναι ο άνθρωπος και στοχεύουμε και μεσω της συγκεκριμένης καμπάνιας ο άνθρωπος να αυτοβελτιωθεί.

Ήταν σφάλμα της πολιτείας όταν ο αριθμός 6 για σωματική άσκηση αφορούσε άπαντες. Θα έπρεπε να γίνει διαχωρισμός για τους αθλητές και να τους δοθεί η δυνατότητα της άσκησης τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και προατευοντας και την υγεία τους και την υγεία των άλλων.

Η οικογένια και οι ακαδημίες οφείλουν να αναδεικνύουν τα μηνύματα που αφορούν τον σεβασμό και την κατανόηση με σκοπό οι αθλητές να ευαισθητοποιηθούν και τα φαινόμενα βίας στον ερασιτεχνικό αθλητισμό να μειωθούν .

Περισσότερα δείτε στο βίντεο:

 

Απάντηση