ΑΘΛΗΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Volley Life: Πέννυ Ρόγκα παίκτρια του ΑΡΗ “Ο επαγγελματικός αθλητισμός τροφοδοτείται από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξει”(Βίντεο)

Καλεσμένη στην εκπομπή Volley Life και στο ράδιο  web tv Avena 97,7 ήταν την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου η παίκτρια του Άρη Πέννυ Ρόγκα.

Σχετικά με το φετινό πρωτάθλημα ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι οι ομάδες δέχονται πίεση  καθώς πρέπει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα τον Απρίλιο και ότι δεν θεωρεί ότι ήταν  τόσο σωστό να γίνει διαχωρισμός σε 2 ομίλους γιατί το πρωτάθλημα χάνει την αίγλη του και κάποιες ομάδες μπορεί να μην συναντηθούν μεταξύ τους.

Βόλεϊ ξεκίνησε τυχαία μέσω μιας φίλης της και επειδή ήταν δραστήρια το συνέχισε και κατάφερε να εξελιχθεί.

Στον Παναθηναϊκό έζησε πολύ όμορφα χρόνια και ωρίμασε σαν αθλήτρια.  Κάποιες συνθήκες και οικονομικοί λόγοι ήταν η αιτία ώστε να πάρει την απόφαση για μεταγραφή στον Πανναξιακό. Μετά την απόφαση του Πανναξιακού να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, οι αθλήτριες αφέθηκαν ελεύθερες αφου η ομάδα δεν μπορούσε να τις καλύψει οικονομικά και ήρθε η πρόταση από τον Άρη, με τον οποίο συμφώνησαν μια μέρα πριν την λήξη των μεταγραφών.

Στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κέρδισε τον Άρη 3-1, ένιωσε περίεργα βλέποντας την παλιά της ομάδα αλλά όταν μπαίνεις στο γήπεδο πρέπει να ξεχωρίζεις τις γραμμές.

Η ομάδα του Άρη έχει υψηλούς στόχους και ένας από αυτούς είναι να φτάσει στους τελικούς.

Επίσης,  εξέφρασε την άποψη της, ότι στην Ελλάδα υπάρχει στασιμότητα και δεν υπάρχει η εξέλιξη που θα έπρεπε. Τον ερασιτεχνικό αθλητισμό τον έχουμε παραμελημένο ενώ ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί πηγή για τον επαγγελματικό αθλητισμό, καθώς από εκεί βγαίνουν οι μελλοντικοί επαγγελματίες αθλητές. 

Επίσης είπε, ότι  ήταν ένα βήμα, ότι ξεκίνησε το γυναικείο πρωτάθλημα βόλεϊ  αλλά άργησαν να ανοίξουν τα υπόλοιπα αθλήματα. Ακομη, προσέθεσε ότι από την στιγμή που άνοιξαν τα σχολεία θα έπρεπε να ανοίξουν και οι ακαδημίες, ώστε τα παιδιά να κοινωνικοποιούνται και να έχουν καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Επίσης, ελπίζει,  η κυβέρνηση να πάρει σωστότερες αποφάσεις από εδώ και πέρα και τηρώντας φυσικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και προστατεύοντας την υγεία όλων να ανοίξει κάποια στιγμή τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.  Ο αθλητισμός μαθαίνει σε κάποιον να έχει πειθαρχία, σεβασμό και να κοινωνικοποιείται ευκολότερα.

Τέλος δήλωσε, ότι για να φτάσει ψηλά ένας αθλητής πρέπει να είναι αποφασισμένος να θυσιάσει πολλά πράγματα. 

Περισσότερα δείτε στο βίντεο:

 

 

Απάντηση