ΑΘΛΗΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Volley Life: Γκιούρδας Μ. “Τιμή και υποχρέωση για κάθε αθλητή να αγωνίζεται με την Εθνική ομάδα” (βίντεο)

Ο καταξιωμένος πρώην διεθνής πετοσφαιριστής Γκιούρδας Μάριος ήταν καλεσμένος στην εκπομπη Volley Life στο ράδιο Web TV Avena 97,7 την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021.

Ο κύριος Γκιούρδας  θεωρεί ότι η Εθνική ομάδα βρίσκεται σε καλό επίπεδο πάρα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και με προσπάθεια και υπομονή μπορεί να καταφέρει πολλά.

Είναι της άποψης ότι, οι αθλητές πολύ καλά  κάνουν να παίξουν στο εξωτερικό αναζητώντας κάτι καλύτερο και στο οικονομικό κομμάτι και στο αγωνιστικό, όταν στην Ελλάδα θεωρούν ότι η κατάσταση δεν τους επιτρέπει να εξελιχθούν.

Η προπονητική δεν του άρεσε και δεν θα έκανε κάτι για λόγους οικονομικούς. Ο ίδιος πιστεύει ότι “οτιδήποτε θες να κάνεις στη ζωή σου και να πετύχεις πρέπει να είσαι ερωτευμένος με αυτό που κάνεις.”

Σχετικά με την απόφαση της Ομοσπονδίας να μην δηλωθούν οι Εθνικές ομάδες στο European League είπε ότι, “ο κύριος στόχος την φετινή χρονιά είναι να προκριθούμε σε πανευρωπαϊκό και να κάνουμε μια σωστή προετοιμασία με τις καλύτερες συνθήκες και να συμμετέχουμε στην τελική φάση, γι’ αυτόν τον λόγο θα πάρθηκε και η απόφαση, σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν αυτήν την στιγμή στην Ομοσπονδία, να θυσιαστεί αυτή η διοργάνωση και να δοθεί βάρος στον σημαντικότερο στόχο για το φετινό καλοκαίρι.”

Παλαιότερα υπήρχε η πεποίθηση ότι ο αθλητής στην εθνική ομάδα είναι εθελοντής και δυστυχώς αυτό ακούγονταν από μεγάλα στελέχη. “Νομίζω ότι ήταν τεράστιο λάθος,  ο αθλητής δεν είναι εθελοντής, είναι υποχρέωση του, είναι η αγάπη του προς την χώρα του, εκπροσωπεί την χώρα του. Αυτό πιστεύω ότι έχει αλλάξει και βλέπουμε ότι είναι όλοι κοντά στην εθνική ομάδα και δίνουν ο,τι καλύτερο μπορούν από τον εαυτό τους.”

Καλεσμένος στο στούντιο ήταν και ο Νώντας Τσαγκαλίδης προπονητής στον ΓΑΣ Μελίκης, ο οποίος ρώτησε τον κύριο Γκιούρδα πώς μπορούμε να προσελκύσουμε αγόρια στο άθλημα του βόλεϊ. Εκείνος απάντησε, ότι είναι κάτι που προβληματίζει, αλλά όταν υπάρχουν επιτυχίες και δη σην Εθνική Ελλάδα ο κόσμος είναι κοντά και αυτομάτως έρχονται και τα παιδιά κοντά στο άθλημα.

Φέτος παραδέχτηκε ότι είναι ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα, πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα αρκετά μεγάλο προβάδισμα.

Η πιο οδυνηρή ήττα του ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 (όταν η εθνική βρέθηκε να προηγείται με 2-1 σετ και στο 4ο σετ ήταν στο 20-12. Δυστυχώς για την εθνική μας οι Αμερικανοί ανέτρεψαν το αποτέλεσμα και πήραν την νίκη με 3-2 σετ παίρνοντας μέσα από τα χέρια μας την είσοδο μας στην 4αδα των Ολυμπιακών Αγώνων.) “Χρειάζεται και τύχη” είπε χαρακτηριστικά και δεν έχει δει ποτέ αυτό το παιχνίδι.

Περισσότερα δείτε στο βίντεο:

 

 

Απάντηση