ΑΘΛΗΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Εδώ και τώρα| Χριστίνα Νάτσου, γυμνάστρια: στον πρωταθλητισμό διδάσκεσαι την πειθαρχία , να έχεις κίνητρο και να μην τα παρατάς

Την Τρίτη 1.12 στην εκπομπή “Εδώ και τώρα” με τη Δέσποινα Καρέκλα και στον Avena Fm 97,7 ήταν καλεσμένη η γυμνάστρια Χριστίνα Νάτσου.

Ως προπονήτρια στίβου στον ΓΑΣ Αλεξάνδρειας και προπονήτρια παιδιών 3ης λυκείου που προσπαθούν να περάσουν τα αθλήματα για να πετύχουν την εισαγωγή τους στην σχολή που επιθυμούν είναι υποστηρικτική και προσπαθεί να βρει τρόπους, ώστε τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό.

Είναι της άποψης, ότι η άθληση είναι ό,τι πιο υγιές υπάρχει και οι γονείς και τα παιδιά θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους το ρητό “νους υγιής εν σώματι υγιεί”.

Η αγάπη της για τον αθλητισμό την οδήγησε να  ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό και να καταφέρει να βγει 3η πανελληνιονίκης στο τριπλούν. Γεγονός που τη βοήθησε ως προπονήτρια, γιατί μπορεί να καταλάβει καλύτερα την ψυχοσύνθεση των αθλητών της και να τους διδάξει την πειθαρχία, να τους μάθει να έχουν  κίνητρο, να μην απογοητεύονται και να μην τα παρατάνε στη ζωής.

Ο πρωταθλητισμός απαιτεί πολλές  θυσίες. Τον χαρακτηρίζει μαγεία, διότι οι αθλητές συλλέγουν μοναδικές εμπειρίες και ζουν την αδρεναλίνη. Ωστόσο, πιστεύει, ότι τα παιδιά δεν πρέπει να πιέζονται και ότι ο πρωταθλητισμός δεν είναι για όλους.

Καραντίνα και γυμναστική είναι πλέον ένα, όπως μας είπε, αφού πολύς κόσμος ενεργοποιήθηκε και κατάλαβε πόσο ευεργετικός είναι ο αθλητισμός.

Στη συνέχεια έδειξε ένα σύντομο βίντεο που εξήγησε ασκήσεις γυμναστικής, τις οποίες μπορεί να τις κάνει ο καθένας.

Περισσότερα δείτε στο βίντεο:

Απάντηση