ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΥΓΕΙΑΣ

Εδώ και τώρα| Ιωάννης Οργαντζής, πνευμονολόγος:” Να ξεκινήσει ο εμβολιασμός όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατί πεθαίνει κόσμος. “

 

Την Τρίτη 1.12 στην εκπομπή “Εδώ και τώρα” με τη Δέσποινα Καρέκλα και στον Avena Fm 97,7 ήταν καλεσμένος ο πνευμονολόγος κ. Ιωάννης Οργαντζής.

Όταν ρωτήθηκε για το εμβόλιο κορωνοϊού εκεινος απάντησε, ότι καταλαβαίνει τους λόγους  που άλλοι επιστήμονες το απορρίπτουν. Όμως,  επειδή δεν υπάρχει κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για τον κορωνοϊού, το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο που έχει βρει η επιστήμη . Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι της άποψης να ξεκινήσει ο εμβολιασμός όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατί πεθαίνει κόσμος. 

Κατά τη γνώμη του η μοριακή μέθοδος ανάλυσης PCR ειναι πιο αξιόπιστη απο τα rapid tests.

Επίσης,  τόνισε ότι η μάσκα είναι το μόνο μέτρο, το οποίο είναι πλέον αποτελεσματικό στην ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού. Η πρόβλεψη του είναι, ότι η μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους είναι το τελευταίο μέτρο που θα αρθεί.

Τα άτομα που έχουν νοσησει από covid-19 διατηρούν για κάποιο χρονικό διάστημα αντισώματα αλλά είναι πιθανόν στο μέλλον να ξανακολλησουν.

Κατά τη δική του εκτίμηση,  οι ΜΕΘ θα αποσυμφορηθουν μετά από 1,5 μήνα, διότι υπάρχει μια μεγάλη σειρά προτεραιότητας από ανθρώπους που θα πρέπει να διασωληνωθούν.

Για να μην υπάρξει τρίτο κύμα πανδημίας το νέο έτος,  θα πρέπει όλοι να συμμορφωθούμε πραγματικά στα μέτρα και η κινητικότητα στους δρόμους να μειωθεί γιατί όπως τόνισε για να μπορούμε να απολαύσουμε όσα θέλουμε τώρα, θα πρέπει να είμαστε ζωντανοί. 

Περισσότερα δειτε στο video.

Απάντηση