ΑΘΛΗΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Νίκος Οικονόμου στον Avena: Κάθε προπονητής που μπαίνει στο γήπεδο πρέπει να είναι παιδαγωγός (βίντεο)

Με αφορμή το 1ο Basketball Summer Camp by Nikos Oikonomou που διοργανώνει το τμήμα καλαθοσφαίρισης του ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ από τις 6/7 – 11/7  ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής Νίκος Οικονόμου βρέθηκε στο στούντιο του AVENA και παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Ξεχώρισε την οργάνωση απο την μεριά του ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ αλλα και την όρεξη και την ανυπομονησία των παιδιών. Ο στόχος του είναι να δείξει τον τροπο πως τα παιδιά πρεπει να δουλεύουν και να τους μεταδόσει την όρεξη για ζωή.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο ΓΑΣ ΑΛΕΞΝΑΔΕΙΑ θέλουν να υπάρξει συνεργασία καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς και γινονται κάποιες συζητήσεις.

Δοκιμάζοντας αρκετά αθλήματα, όταν ήταν μικρός, κατέληξε να ξεχωρίσει το μπάσκετ,  γιατί αγαπά τα ομαδικά αθλήματα. Στόχευε να φτάσει ψηλά γι’ αυτό οι ρυθμοί που ακολουθούσε ήταν πιο έντονοι από τα άλλα παιδιά της ηλικίας του.

Με τους μεγάλους αθλητές της εποχής όπως τον Γκάλη και τον Γιαννάκη που θαύμαζε από μικρός, βρέθηκε στην ίδια ομάδα αργότερα κάτι που τον βοήθησε και πήρε πολλά απο αυτην τη διαδικασία.

Όταν έφυγε από τον Παναθηναϊκό και πήγε στον Ολυμπιακό ήταν δύσκολο για εκείνον και για τον κόσμο. Εκείνος θα ήθελε να ξαναγύριζε στον Παναθηναϊκό κάποιοι λόγοι όμως δεν το επέτρεπαν, γι’ αυτό και επέλεξε τον Ολυμπιακό που πρωταγωνιστούσε κι εκπλήρωνε έτσι τους στόχους και τις φιλοδοξίες του.

Για να εξελισσόταν περισσότερο σαν προπονητής θα έπρεπε να φύγει στο εξωτερικό, δεν θα μπορούσε όμως να είναι μακριά από την οικογένεια του. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να γίνει προπονητής στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας παιδικά τμήματα. Ο σεβασμός και η κατανόηση απέναντι στα παιδιά είναι απαραίτητα συστατικά για να είναι τα παιδιά χαρούμενα.

Κάθε προπονητής που μπαίνει στο γήπεδο πρέπει να είναι παιδαγωγός και να διδάσκει ότι και  η ήττα είναι μέσα στη ζωή. Έτσι μπορούν να αποφευχθούν σκηνικά εκφοβισμού στα γήπεδα.

Τα παιδιά έχουν μεγάλη φαντασία και η υπέρμετρη ενασχόληση με την τεχνολογία τους σταματά την φαντασία, γι αυτό οι γονείς θα πρέπει να βοηθούν τα παιδιά τους και να τα συμβουλεύουν κατάλληλα .

Απάντηση