ΑΡΘΡΑΓΥΝΑΙΚΑΥΓΕΙΑΣ

Πώς να αντιμετωπίσετε τα ενοχλητικά σπυράκια μετά το ξύρισμα

 

Πώς να αντιμετωπίσετε τα ενοχλητικά σπυράκια μετά το ξύρισμα

Βάλτε ένα τέλος στα ενοχλητικά σπυράκια και τον ερεθισμό μετά από κάθε ξύρισμα
Ανεξάρτητα από τα πόσα χρόνια ξυρίζεστε, τα razor bumps ή αλλιώς τα ενοχλητικά σπυράκια που εμφανίζονται λίγες μέρες μετά το ξύρισμα, μπορούν να εμφανιστούν και στην καλύτερη χρήστη ξυραφιού ever… και όλες μας γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο ενοχλητικά είναι.

Ίσως να μην γνωρίζατε από τι προκαλούνται αυτά τα μικροσκοπικά σπυράκια ή να μην ξέρατε πώς να τα αντιμετωπίσετε, εκτός φυσικά από το να τα “πειράζετε”. Λοιπόν… κάλιο αργά παρά ποτέ!

Τα razor bumps προκαλούνται όταν οι τρίχες είναι κρυμμένες κάτω από το δέρμα και προκαλείται φλεγμονή. Εμφανίζονται συνήθως σε μέρη του σώματος που διπλώνονται, όπως οι μασχάλες και το μπικίνι όπου η τριβή του δέρματος είναι αναπόφευκτη. Επίσης, οι χοντρές τρίχες προκαλούν περισσότερο ερεθισμό και παραγωγή λαδιού από τα λεπτά μαλλιά επομένως αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και ενδεχομένως ακόμη και μόλυνση. Οπότε, να και ένα μειονέκτημα για αυτές που έχουν πλούσιο χοντρό μαλλί…

Η υφή των μαλλιών παίζει επίσης ρόλο σε αυτό τον τομέα. Τα άτομα με φυσικά σγουρά μαλλιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν αυτά τα pumps συχνότερα από αυτές με ίσια μαλλιά εφόσον μία σγουρή τρίχα μπορεί να παγιδευτεί πιο εύκολα κάτω από το δέρμα.

Και κάπως έτσι μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αυτό

1. Προτείνουμε την εφαρμογή ενός τοπικού αντιβιοτικού διαλύματος, είτε ενός στερεού στην ερεθισμένη περιοχή.

2. Προσπαθήστε να αποφύγετε το ξύρισμα για λίγες μέρες μέχρι να ηρεμήσει ο ερεθισμός.

3. Προτείνουμε επίσης να εφαρμόσετε μια κρέμα 1% υδροκορτιζόνης στην περιοχή που υπάρχουν τα σπυράκια, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν από την κρέμα, παρά να τα “πειράζετε” με αποτέλεσμα να προκαλέσετε σημάδια στο δέρμα σας.

Πώς να αποφύγετε τα razor bumps

1. Η αποφυγή βακτηρίων όσο δυνατόν το περισσότερο είναι ένας τρόπος για να απαλλαγείτε από τα razor bumps. Αναρωτηθείτε ποια ήταν η τελευταία φορά που αλλάξατε το ξυράφι σας. Αν δεν θυμάστε, τότε αυτό είναι πρόβλημα. Εάν ξυρίζεστε συχνά τότε πρέπει να βεβαιώνεστε πως ανανεώνετε το ξυραφάκι σας κάθε εβδομάδα, και καλό θα ήταν να μην το αφήνετε σε περιοχή που μπορεί να διατηρηθεί η υγρασία. Τα σταγονίδια νερού πάνω στο ξυραφάκι σας μπορούν να προκαλέσουν μούχλα ή ακόμα και συσσώρευση βακτηρίων τα οποία να είναι άκρως επικίνδυνα με την επαφή του δέρματός σας, πόσο μάλλον εάν κοπείτε με ένα τέτοιο ξυραφάκι. Η ανάπτυξη μόλυνσης θα είναι αναπάντεχη. Αντί αυτού, αποθηκεύστε το στεγνό σας ξυραφάκι μέσα σε ένα ντουλάπι ή στο ποτηράκι με την οδοντόβουρτσα σας. Κάπου που να είναι στεγνά τέλος πάντων.

2. Όσον αφορά στα προϊόντα περιποίησης μετά από το ξύρισμα, προτείνουμε μια ανάμειξη βιταμίνης Ε με Lotion για να θρέψει το δέρμα σας ή και λαδάκι για την περιοχή του μπικίνι σας. Κάνει θαύματα σε όσες έχουν χοντρή τρίχα και αντιμετωπίζουν συχνά, σπυράκια μετά το ξύρισμα.

  1. Εάν όμως θέλετε να απαλλαχτείτε από αυτό το πρόβλημα μια και καλή, τότε μπορείτε να σπεύσετε στο λέιζερ. Σκοτώνει την τρίχα μέχρι τη ρίζα, επομένως, όταν δεν υπάρχει πλέον τρίχα είναι λογικό να μην υπάρχουν ούτε razor bumps. Φυσικά η μια επίσκεψη δεν θα ωφελήσει σε πολλά. Οι θεραπείες με λέιζερ πρέπει να γίνονται κάθε 3 βδομάδες ή 1 μήνα (ανάλογα με το πόσο συχνά βγαίνουν οι τρίχες) για ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι τελικά να απαλλαχτείτε πλήρως από την τριχοφυΐα. Βέβαια, τα αποτελέσματα είναι εμφανές από την πρώτη κιόλας επίσκεψη.

πηγή:

Απάντηση