ΑΘΛΗΤΙΚΑΔΙΕΘΝΗΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τάισον Φιούρι: Από την πτώση, ξανά στην κορυφή της πυγμαχίας

Τάισον Φιούρι: Από την πτώση, ξανά στην κορυφή της πυγμαχίας

Την Κυριακή τα ξημερώματα (23/2) δυο αήττητοι επαγγελματίες πυγμάχοι στην κατηγορία των Βαρέων Βαρών μπήκαν στο ρινγκ στο MGM Grand Garden Arena, στο Λας Βέγκας και μετά από 7 γύρους ο Βρετανός ήταν ο μεγάλος νικητής

Ο Τάισον Φιούρι (Tyson Fury) όμως δεν νίκησε μόνο τον Ντιόντεϊ Γουάιλντερ (Deontay Wilder), υποχρεώνοντας τον 34χρονο Αμερικανό πρώην πλέον πρωταθλητής της World Boxing Council, στην πρώτη του ήττα μετά από 43 αγώνες (41 νοκ-άουτ). Χρειάστηκε πρώτα να νικήσει τις εξαρτήσεις και την κατάθλιψη.

Ο 31χρονος Βρετανός μποξέρ μπορεί να έφτασε στα 31 επαγγελματικά του παιχνίδια την 30η νίκη του και να διατήρησε το αήττητο σερί του (έχει μια ισοπαλία αυτή κόντρα στον Γουάιλντερ στον πρώτο τους αγώνα το 2018), όμως ο δρόμος για να επιστρέψει στην κορυφή δεν ήταν εύκολος.

2_Deontay-Wilder-v-Tyson-Fury

Η πτώση του Gypry King

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά το 2015. Ο Φιουρι στον 25ο του επαγγελματικό αγώνα ανέβηκε στο ρινγκ στο “Esprit Arena” στο Ντίσελντορφ για να αντιμετωπίσει τον κορυφαίο Ουκρανό πυγμάχο και υπερπρωταθλητή Βλάντιμιρ Κλίτσκο, τον οποίο και νίκησε στον 12ο γύρο με ομόφωνη απόφαση των διαιτητών. Μια νίκη που τον έστεψε πρωταθλητή στο WBA (Super), το IBF, το WBO, το IBO και αντί να τον απογειώσει τον… γκρέμισε.

Ο “Gypsy King” ,όπως είναι το ψευδώνυμο του Τάισον Φιούρι λόγω της καταγωγής του από μια φυλή τσιγγάνων της Β. Ιρλανδίας, έφτασε να πίνει μπουκάλια ουίσκι καθημερινά και να κάνει χρήση ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης, σχεδόν παρακαλώντας να μην ξυπνήσει ξανά. Μάλιστα ο παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών τότε επέλεξε να παραιτηθεί από τους τίτλους του και να αφοσιωθεί στην προσπάθεια απεξάρτησης του από τα ναρκωτικά.

“Θυμάμαι πως έπινα όλη τη μέρα, δεν με ενδιέφερε τίποτα. Ήμουν σίγουρος ότι δεν είχα λόγο να ζω. Δεν με ενδιέφεραν τα λεφτά, η γυναίκα μου. Κανείς και τίποτα. Σκέφτηκα πολλές φορές να αυτοκτονήσω. Τότε αρρώστησε ο γιος μου. Ήταν μωρό. Έπεσα στα γόνατα και ζήτησα τη βοήθεια του Θεού. Από τότε προσεύχομαι κάθε βράδυ και βρήκα έναν σκοπό στη ζωή μου, την πυγμαχία», είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του ο Φιούρι.

Το Βρετανικό Συμβούλιο πυγμαχίας τον Οκτώβριο του 2016 αποφασίσει να αφαιρέσει την άδεια από τον Τάισον Φιούρι μετά και την 2η ματαίωση του αγώνα του με τον Κλίτσκο για τον παγκόσμιο τίτλο.

Η επιστροφή και το νέο…χαστούκι

Όταν αποφάσισε να κόψει τις καταχρήσεις και να αγωνιστεί ξανά του ήρθε ακόμα ένα “κροσέ” για να τον γονατίσει, άλλα όχι να τον βγάλει νοκ-αουτ.

Ήταν λίγο μετά τη νίκη του επί του Αλβανού Σεφέρ Σέφερι τον Ιούνιο του 2018, όταν η σύζυγος του Παρί κατάλαβε ότι έχασε το παιδί που κουβαλούσε στην κοιλιά της για 8 μήνες. Βέβαια λίγο καιρό αργότερα η γυναίκα της ζωής του την οποία γνώρισε σε ηλικία 15 ετών και την παντρεύτηκε το 2008, έμεινε ξανά έγκυος και τελικά έφερε στον κόσμο το 5ο τους παιδί.

Η πρώτη μάχη Φιούρι-Γουάιλντερ
Ο Φιούρι πριν τον πρώτο του αγώνα με τον Γουάιλντερ, έφτασε να ζυγίζει 200 κιλά, όμως δεν το έβαλε κάτω. «Με τη σωστή βοήθεια, τη σωστή καθοδήγηση όλοι μπορούν να ξανακερδίσουν τη ζωή τους. Aν δεν είχα την πυγμαχία, θα ήμουν σε μόνιμη κατάθλιψη. Στο ρινγκ μπορώ και καθαρίζω το μυαλό μου. Αφήνω πίσω μου τις κρίσεις. Η πυγμαχία και τα παιδιά μου είναι οι λόγοι που ζω», ειχε παραδεχθεί πριν μπει σε εντατικό πρόγραμμα προπόνησης για να αντιμετωπίσει τον Δεκέμβριο του 2018 τον 34χρονο Αμερικανό που είχε βγάλει 19 αντιπάλους του νοκ αουτ στον πρώτο γύρο και που σε 40 αγώνες δεν είχε καταφέρει κάνεις να κρατηθεί όρθιος στο ρινγκ μέχρι 12 γύρους.

Το κατάφερε όμως ο Φιουρι. Ο γιος πρώην πυγμάχου των δρόμων που κατέληξε στη φυλακή όχι μόνο στάθηκε όρθιος για 12 γύρους άλλα πήρε και ισοπαλία από τον Παγκόσμιο πρωταθλητή.

Προετοιμασία για τη μάχη με….αυνανισμό!
Μέχρι να φτάσουμε στη ρεβάνς ο Βρετανός πυγμάχος έδωσε δυο αγώνες επι Αμερικανικού εδάφους με τον Γερμανό Τόμ Σβάρτζ και τον Σουηδό Ότο Βάλιν, τους οποίους και κέρδισε, ενώ κατά την προετοιμασία του για τον αγώνα της δεκαετίας στα βαρέα βάρη ο Τάισον Φιούρι αποκάλυψε ότι αυνανίζεται επτά φορές την ημέρα για να ανεβάσει στην τεστοστερόνη του στα ύψη!
Η άνοδος στην κορυφή
Σε ότι αφορά τον πολύ αναμενόμενο αγώνα του Gypsy King με τον « Bronze Bomber», ψευδώνυμό που απέκτησε ο Γουάιλντερ μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου ως ερασιτέχνης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, παραφράζοντας επι της ουσίας το παρατσούκλι του Τζο Λούις που ήταν γνωστός ως «The Brown Bomber», ο θηριώδης Βρετανός κυριάρχησε στην αναμέτρηση ρίχνοντας τον Αμερικανό μεγάλο αντίπαλό του κάτω στον τρίτο και πέμπτο γύρο με το ματς να λήγει στον 7ο με λευκή πετσέτα, καθώς η “γωνία” του Γουάιλντερ διέκρινε πως ο πυγμάχος τους από τα χτυπήματα που ειχε δεχθεί δεν πατούσε καλά στο καναβάτσο.

Απάντηση